29 March, 2012

Neler yaptım


Yine ihmal ettim blogu, bizim bilgisayar iyice kafayı yedi, sevgili kocamdan bu işe bir el atmasını bekliyorum, touchpadimden de blog yazmayı pek sevmiyorum ama asıl neden taşınma işleri, neyseki bu sefer ben taşınmıyorum:) Neyse en başından başlayayım anlatmaya..

Hamile kaldığım andan itibaren hiç evde oturmayı düşünmedim. Benim annem de çalışıyor ben de çalışan bir anne olurum diyordum. Gerçi annem biz ilkokuldayken çalışmaya başladı ve yine de bizden uzak olmanın zorluklarını anlatırdı.. (hala benim kendisine okul çıkışı telefon edip flütte ilk öğrendiğim şeyi telefonda çalmamı gözleri dolarak anlatır:P ) Herneyse her çocuk büyüyor, ben de düzgün bir bakıcı bulurum ve büyütürüm diyordum hep. (benim ve eşimin ailesi Adana'da yaşıyor ) İnsan açıkçası bebek doğana kadar atıp tutacak pek çok şey buluyor, kafasında değişik bir sürü plan yapıyor. Ama doğum anı çok başka yani bu olayı yaşayınca mini minnacık bebeği kimlere bırakacağım diye düşündüm.. Bu noktada da imdadıma kayınvalidem yetişti.. Kendileri buraya taşınıyor:)

Tabii birçok şey de denk geldi kızımın doğumuyla, kayınbabamın emekli olması, 2 çocuklarının da İstanbul'da yaşıyor olması, kayınvalidemin 37 yıl önce İstanbuldan gelin gidip 37 yıldır buraya ailesinin yanında dönmek istemesi ve de sanırım en önemlisi torun sevgisi:)) Kendileri böyle bir teklifte bulundular ve beni ne kadar mutlu ettiler bilemezsiniz.. Bu hafta da ev tutma, evin ıvır zıvır işlerini halletme maksadıyla hergün dışardaydık.. Koçtaş, Mobilyacılar sitesi, Cumartesi pazarı  vs alışveriş işleri vardı ama yine de bu gezmeden ben ve kızım memnun kaldık (ee aylardır evde oturan bünye gezmeyi özlemiş:P) .. Ben şoförlük yaptım, kızım babaannesiyle arkada mutlu mesut seyahat etti. Bizi hiç de üzmedi..Şimdi k.annem döndü. Oradaki işlerini halledip Nisan ortası gibi taşınacaklar. Ben de Mayıs'ta işe başlayacağım. Bakalım nasıl olacak..

Bu arada son ayım olduğundan ve havalar da güzelleştiğinden bu ay bol bol plan yapmak niyetindeyim. Nisan'ın başında annem ve anneannem gelecek (kendisi evlendiğimden beri-yaklaşık 5 yıldır- ilk kez İstanbul'a geliyor, hatta ilk kez uçağa binecek:) ben de elimden geldiğince onları gezdireceğim, sonra da işte k.annemlerin taşınıp yerleşmesi vs vs koşturmalar olacak.. Zaman buldukça sana da not düşerim blog..

10 comments:

  1. aa ben anlamam Koza'dan haberleri beklerim sürekli.
    Şimdi yorucu olur belki ama sonuçta Koza'yı en güvenebileceğin insanlardan birine bırakacaksın.Çok büyük bir şans bence.
    Hem anane ya da babanne ile büyümek de süperdir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canimcim, tabiki her daim haber vericem Koza`dan, bu arada facebook un varsa oradan da ekleselim?

      Ben de babannem ve ananemle buyudum sayilir, cok keyifliir gercekten:-)

      Delete
  2. oo maşallah, çok şanslısın gerçekten :) çok iyi olmuş.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Defnecm oyle gercekten, teseekkurler;-)

      Delete
  3. Çok şanslısın :) hem de güvenebileceğin birine bırakmak.. daha ne olsun..

    kolay gelsin taşınma süreci zorlu olacaktır biraz :s

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siu, evet cok sukur aklim arkada kalmicak, ama dedign gibi sehirler arasi tasinma hiraz zor oluyo;-)

      Delete
  4. aman ne güzel bir haber bu:) hem işe rahatlıkla gidersin artık, hem de Kozacık babaanneyle mutlu mutlu büyür:)Şimdilik kolay gelsiiiiin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tubacim 4 ayak ustune dustum valla;-) Icim rahat olucak gercekten..

      Delete
  5. Merhaba merhabaaa;
    Çook uzun zaman olmuş ben buraya uğramayalı. Dünyalar tatlısı bir bebeğin olmuş çok sevindim tebrik ederim. Ben neden bu kadar uzak kalmışım bilemiyorum çok üzüldüm şimdi..Haberler harika çok güzel, dediğin gibi insan önceden pek çok şey söylüyor ama sonra tecrübe edince farklı oluyor pek çok arkadaşım da senin dediğini söylemişti bana. Gerçekten senin için harika bir şans eşinin ailesinin yanınıza taşınması. Böyle herkesin birlikte olmasını oldum olası çok sevmişimdir ve evet en önemlisi anneanne ve babanne ile sıkça vakit geçirmenin çocuk için paha biçilmez olması.Ben de anneannem ve babannemle büyüdüm en güzel zamanlarım, anılarım onlarla ne mutlu bana. Güzel kızınla nice mutlu günler geçirmenizi diliyorum. Kocaman sevgiler ve öpücükler. Bundan sonra daha sık haberleşmek dileğiyle:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tugbacim, cook cok tesekkurler iyi dileklerin icin, gercekten neler degisti hayatimda artik odak noktasida bi bebek var;-) Ben de cok mutluyum kizim babannesiyle buyuyecegi icin;-) Sevgiler..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...