Daha önce 3 kere cheesecake denedim, birisi dondurulan bi tarifti ki hiç benim damak zevkime uymadı, diğeri ise şu tarifti: portakallı damla sakızlı cheesecake. İlkinde süper olmasına rağmen, ikinci pişirmemde beni bi sürü misafirime mahcup etti:P kıvamı olmadı, ben de başka bir tarif arıyordum ki bunu buldum. Hem daha kolay, 2 kere de pişirdim ve onayladım, biraz değişiklikle bloguma da ekliyorum tarifi:)
Tabanı için
Bisküviyi rondodan geçirin. Cevizi, tarçın ve hindistan cevizini ekleyin. Yağı eritip bisküvilere ekleyip karıştırın eğer gerekirse az süt ilave edin. Kelepçeli kalıbın alt tabanına yayıp 165 derece fırında 15 dk fırınlayıp çıkartın.
Bir kasede şekerle labneyi çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Nişastayı ekleyip karıştırdıktan sonra kremayı ekleyin çok fazla çırpmadan bisküvi tabanının üzerine harcı dökün. 165 derece fırında 45 dk. hiç kapağını açmadan pişirin. Fırını kapattıktan sonra fırın soğuyana kadar yaklaşık (3 saat) fırının içinde bırakıp soğumasını bekleyin. (sabretmek gerekiyor ama mutlaka bekleyin, üzeri hiç çatlamadı benimkinde:)
Ben üzerine çok güzel bir marmelatım vardı onu kullandım ama isterseniz tariftekini de yapabilirsiniz.
Bir sonraki sefere bu tarifi pişirilen bir tabanla denemeyi planlıyorum ben:)
Afiyet olsun..
amaan ne güzel olmuş yaa.
ReplyDeletepeynirden tatlı mı olurmuş dediği için bizim ki ben yapamıyorum çizkek filan.
siz bizim buraya taşınıcaktınız ne oldu o iş?
:P
Ayni modelden bende de var merak etme, ben kendim ve misafirlerim icin yaptim. Benim koca hayatta surmez agzina;-) Bu arada ykok bi daha tasinma dme, biktim tasinmaktan:-( Hem annemker buraya gelio o yuzden uzunu bi sure burdayiz;-)
ReplyDeleteben de çok severim cheesecake ve maceramız aynı biliyor musun,benimki de ilkinde süper oldu,elimin lezzeti aman yarabbim falan derken ikinci de çok önemli bir misafirimize rezil oldum:)bu postu ekledim sık kullanılanlara şu anda,haydi hayırlısı:))
ReplyDelete