07 January, 2012

Benim yenidoğanın günleri:)



Beslenme: Hastanede bebeğin 3 saatte bir 15 dk bir memeden, 15 dk da diger memeden beslenecegini soylemisti. Kulağa gayet düzenli, planli gibi geliyor ama eve gelince iş hic öyle olmuyor. Bi kere sana o kadar bağımlı bir minik var ki, her ağlaması ya aciktigi ya gazi oldugu ya da altini kirlettigi anlamina geliyor, ki eger alti temiz ve gazi da yoksa aliyorsun emzirmek icin. Tabi kendisi bazen 15 dk dan once uyuyakaliyor. Sonra basiyor cigligi, ve sen onu kucagina alip emzirsem mi diyorsun sanki saatlerdir acmis gibi emiyor. Yani sen cok uzun sureli  ayrilamiyorsun yanindan. 20 dakikada bir de acikabilir, saatte bir de  3 saatte bir de. Hic belli degil.

Uyku: Ahhh ah 26 gündür hasretim kendisine. Gece uykusuna 1 den sonra yatiyorum çünkü o saate kadar uyutuyorum kucagımda, yatağına yatırdığı an gözünü açıyor.. Malesef emziki de hiç sevmediği için nefesi degistiginde hemen yatagini salliyorum ki bagirmasin, kucak istemesin diye;-) Sabaha kadar bikac kere kalkiyoruz. En son 6 civarinda kalkip beslenip 9.30a kadar filan yatiyor ki benim asil uyku saatim de bu oluyor. Anne karninda gece gunduz kavrami olmadigi icin, henuz bizim dunyamizda da bu kavramı yok. Ben genelde gunduzleri gürültülü ve ışıklı ortamda bulunduruyorum ki gece ve gunduzu  yavas yavas anlasin diye. Ne zaman sonuc verir bilemiyorum ama; )

Alt degistirme: Bu da rutinlerimizden. Ilk gune gore elim de alisti sayilir. Ama bu da bi kısır döngü. Tam besleniyor ve uyuyakaliyor, bu arada alttan sesler ve kokular da geliyo. Uyandirmak istemiyorum ama bi yandan da altını değiştirip yatırmak istiyorum, uyanıyor, sonra kolumda dakikalarca sallıyorum tekrar uyusun diye:)

Gazını çıkarma: Neredeyse emzirdiğim süre kadar da kucagıma alıp pat pat pat arkasına vuruyorum ve bir minik bir geyirme sesinin beni bu kadar mutlu edebilmesinin keyfini çıkarıyorum:))

Banyo: Göbeği düştükten sonra ilk banyosunu hemşire ile yaptırdık. ( işyerim sağolsun yenidoğan bebekler için hemşire gönderiyormuş:P ) Sonrasında nasıl tutulması, neler yapılması gerektiğini öğrendim, annemle ya da eşimle birlikte 2 güne bir yıkıyoruz miniği:) Suyu çok seviyor ama çıkıp giydirene kadar çığlıklar atıyor:(

Hıçkırma, hapşırma: İkisini de o kadar sık yapıyor ki, neyseki doktorumuz bunun normal oldugunu söyledi. Hıçkırınca emzirmek gerekiyor, o zaman geçiyor. Başka bi yerden birkaç damla rezene çayı da damlatılabilieceğini duydum ama ben hiç yapmadım. Ayrıca daha önce şu yazımda tavsiye ettiğim kitaplardan Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler, bu ve bunun gibi bütün detayları anlattıgı için pek endişelenmedim:)  

* Bu fotoğrafı hastanede Miraycım çekmişti, yeni elime geçti, tekrar teşekkürü borç bilirim:)  Koza buradaki halinden biraz daha büyük şimdi:)

10 comments:

  1. heyecanla okuduk miniğin sana yaşattıklarını.ee malum biz de bi minik bekliyoruz ya öğreneceğimiz çok şey var.Çok tırsıyorum ben sona yaklaştıkça ama seni okudukça içim rahatlıyor ona bi an önce kavuşmak istiyorum :)
    Allah sağlık-sıhhat versin size...

    ReplyDelete
  2. Bir güzel çift, çook şey yazmak istiyorum ama malum, artık internet başında zaman geçirmek biraz lüks yeni anneler için, en azından benim için diyeyim:) Tırsma, çok güzel heyecanlar bu son günler.. Kavuştuktan sonra senin deneyimlerini de dinleyeceğiz:) Sevgiler..

    ReplyDelete
  3. üstüne söyleyecek kelimem yok. o kadar aynı ki yaşadıklarımız :)
    gece gündüz farkını ben de yapmaya çalışıyorum.
    ilk başlarda ben de her ağladığında emziriyordum saatlerce. sonra tecrübeli bir arkadaşım geldi. bu seni kullanıyor dedi verdik emziği. cidden işe yarıyor.bebeği de anneyi de rahatlatıyor.
    çok çok kolay gelsin size. ama nasıl da güzeller değil mi?
    herşeye değiyor.

    ReplyDelete
  4. Banyosuyu tahmin edebiliyorum senin günlerini de. Bu arada ben de emziğe alıştırmaya çalışıyorum ama her seferinde atıyor ağzından.. Hatta benim sütüme batırıp filan da verdik ama kanmadı:( Bakalım, henüz pes etmedim. En azından geceleri emzik kullansa çook mutlu olacağım:) Bu arada güzellik ne demek yaa bakmaya doyamıyorum.Hayatta yaptığım en güzel şey:)

    ReplyDelete
  5. bu minnağı gördükçe 4 ay sonra beni nasıl bir güzelliğin beklediğine tanık oluyorum. kolaylıklar gelsin güzel anne....

    ReplyDelete
  6. Nazncim hayirli ugurlu olsun sana da;-) Masallah son zmanlarda cok hamile blogger var, bebisler ayni anda buyuyecek;-) Kolaylikla 4 ayi atlatman dilegimle

    ReplyDelete
  7. Nilikum bu ne guzel bir sey masallah yaa oyle mutluyum ki senin adina, siz de ailecek hep mutlu olun insallah. <3

    ReplyDelete
  8. Canım benim, çok sağol, amiin:))

    ReplyDelete
  9. Anonymous9:19 AM

    Sevgili Nili burdan seni takip etmek çok hoşuma gidiyor. Öyle güzel anlatıyorsunki sanki karşımdasın ve biz kahvemizi yudumlarken sen olan biteni anlatıyorsun :)
    Hüll

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hull, cok sevindim, cok tesekkurler, darisi gel Istanbula da karsilikli sohbet edelim;-) Cook opuldun.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...