08 September, 2009

Jet kasa


Haftasonu Carousel’deki Migros’a gitmistim ve yeni uygulama olan Jet kasa ile karsilastim. Bence cok guzel olmus, isleminizi kasada kendiniz yapiyor hizlica cikiyorsunuz. Tabi kredi kartiyla odemek sartiyla.. Ancak sebze-meyve alacaksaniz iste o durumda biraz zorlaniyorsunuz. Cunku eger ekranda gorunen sebzelerden birini almadiysaniz, uzunca bir sure aldiginiz sebzeyi alfabetik siradan bulmaya calisiyorsunuz (tabi patlicanin- bostan patlican seklinde yazdigini da bilmeniz gerekiyor.) Bu konuda ufak tefek zorluklar var ama zaten yardimci olan bir eleman da var. Okuttugunuz her urunu yan tarafta asili olan posetin icine atiyorsunuz, eger atmazsaniz isleme devam etmiyor. Benim hosuma gitti, okuttugum bandrollerden cikan bip sesleri sevdim:)

Jet kasa ile karsilasabileceginiz magazalar:
MMM Ataşehir Mağazası / İstanbul
MM Capitol Mağazası / İstanbul
MMM Caddebostan Mağazası / İstanbul
MMM Carousel Mağazası / İstanbul
MMM Metro City Mağazası / İstanbul
MMM Bahçeşehir Mağazası / İstanbul
MMM Cevahir Mağazası / İstanbul
MMM Merter Mağazası / İstanbul
MM Didim Mağazası / Aydın
M Davutlar Mağazası / Aydın
MM Çeşme Mağazası / İzmir
MM Bornova 2 Mağazası / İzmir
MMM Bostanlı Mağazası / İzmir
MMM Mersin Forum Mağazası / Mersin
MMM Zirvekent Mağazası / Ankara
MMM Göksupark Mağazası / Ankara
MMM Atrium Mağazası / İstanbul
MMM Optimum Mağazası / İstanbul

Ps. Bu konuyu Ata yazar diye beklemistim ama daha sira gelmedi demekki..

8 comments:

  1. Teknolojinin en sevmedigim tarafi insan gucunu ortadan kaldirmasi...Is gucunun gereksizlesmisinin yaninda insanin gucunu kullanmayi unutacagi ve bunlarin sonraki nesilleri etkileyecegi gun gibi ortada...
    Bunun yaninda Migros u cocuklugumdan beri cok severim ve ben de cok ayri bir yeri vardir :)

    ReplyDelete
  2. Bahri K'ye katılmakla beraber, eğer şu jet kasalar iş gücünü ortadan kaldırdıysa ya da azalttıysa üzülürüm ben, zaten malum kriz var. Millet iş bulamıyor, eğer bu jet kasalar kasiyerlerin işlerine çomak soktuysa ben bu kasalara çok fena kin beslerim :)

    ReplyDelete
  3. Sırf kasa başı işkencesi yüzünden ben internetten alışveriş ediyorum.Her tür sebze meyveyi de çürüksüz çarıksız getiriyorlar. Gerçi Kızıltoprak'ta kendi bahçesinde yetiştirdiklerini satan bir manavım var o yüzden ekstra şanslıyım. Geri kalan her şey için cızzz internetten sipariş. istersen kapıda nakit öde,ister atm kartıyla ister kredi kartıyla. Olmayanlar için sizi arayıp "yerine şunu getirelim mi?"diye soruyorlar üstelik. Şimdiye kadar ne carrefour ne de migros'tan gelen siparişlerimde bir hataları da olmadı. Annecimle babacım da bu sayede benden habersiz yük taşımamış oluyorlar. Gönlüm rahat.

    ReplyDelete
  4. ben stres yaparim kesin! :)

    ReplyDelete
  5. Bahri, evet aslında işin bir de o yönü var:(

    Leah, ya aslında henüz her yerde yok, o yüzden belirgin bir azalış oldugunu sanmıyorum.Sonuçta herkesin tercih edeceğini düşünmüyorum:) umuyorum yani:)

    Nalan, ne güzel yaa. Ben malesef onu hiç denemedim. Evde kalma fobim var, bi şeyin beni eve bağlamaması lazım:( Aslında deneyenler hep memnun:) Ama senin manav olayına da çok özendim şimdi.. Ordan online sipariş verebiliyor muyuz:))

    Ayci, ben sana yardım ederim:) Valla ben hemen atlarım böyle olaylara:)

    ReplyDelete
  6. Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

    ReplyDelete
  7. Nilüfer haklısın ama benim gittiğim Migros Town Center'da ve bu uygulama orada başlamamış senin de yazdığın üzere :) Ama belirttiğin iyi oldu sırf bunu görmek için Capitol'e bir gitmek lazım :) Uygulama ne alemde bir görelim :)

    ReplyDelete
  8. Maydanoz, cok tesekkur ederim:) cok mutlu oldum:)

    Ata, zaten tahmin ettim, yoksa mutlaka yazardin:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...