13 September, 2009

Diş Beyazlatma


Dişlerimi beyazlatmayı düşünüyorum. Araştırdıgım kadarıyla da bunun için 2 yöntem var. Birincisi doktora gitmek. Diğeri ise evde beyazlatmak. Tabiki doktora gitmek her zaman en mantıklısı ancak zaman ve para yönünden avantajlarına bakarsak evde beyazlatma da fena fikir gibi durmuyor.


Evde beyazlatmak için ise en kullanışlı olan Opalescence Trèswhite Supreme Beyazlatma Sistemi gibi görünüyor.10 gün boyunca plakları 1er saat dişe takılarak uygulanıyor. Aslında çok kolay görünüyor. İyi sonuç alınırsa da fiyatı diğer seçeneğe göre uygun duruyor. Bu ürün hepsi burada'da satılıyor. Ama yorumları okuyunca bi türlü emin olamadım. Sizin aranızdan kullanan var mı?


Bu arada doğal bir yöntem daha okudum bu ayki Joy dergisinde: İyice ezilmiş bir çileği yarım çay kaşığı karbonatla karıştırıp yumuşak bir diş fırçasıyla dişlerinize sürün. 5 dakika bekleyip dişlerinizi normal bir macunla fırçalayın. Bu da aslında güzel, ama çileği nerden bulacağız bu mevsimde:(


P.s. Fotograf hepsiburada.com'dan alındı.

12 comments:

  1. hiçbir fikrim yok..yorumları merakla bekliyorum..

    ReplyDelete
  2. Zeynepcim, ben de bekliyorum, bakalım var mı kullanan:))

    ReplyDelete
  3. Nymphea,

    Kullanmadım, ama evde beyazlatma yöntemleriyle ilgili ciddi anlamda olumsuz yorumlar duydum. Profesyonel ağızlardan da dahil olmak üzere... Babam doktor olduğu için tıbbın her alanında danışmanlık alabileceğimiz arkadaşları bulunuyor. :)

    Diş beyazlatma için eczanelerde ya da hepsi burada gibi online sitelerde satılan ürünler etkili oluyorlar ama uzun vadede zararlı etkileri oluyormuş. Çünkü dişin beyazlaması için içine konulan maddeler diş minesine zarar veriyormuş. Doktorun hazırladığı karışımda belli bir oranda beyazlatıcı madde konulurken bu tarz ürünlerin en güvenilir olanlarında bile olması gerekenden daha yüksek oranlarda o maddeden konulduğu için dişe zarar veriyormuş diye biliyorum. O yüzden böyle bir ürün kullanacaksan bile ilk etapta mutlaka bir doktora danışmanı öneririm. Çünkü bleaching denilen (bence aşırı) diş beyazlatma yöntemi dışında ufak tefek birtakım işlemlerle de dişlerini "normal" beyazlığına döndürebilirler. Ve daha doğal ve güzel görünebilir. Ayrıca dişlerine zarar da vermez. Elbette sonuçta senin kararın önemli ama en azından normal bir diş kontrolü için randevu aldığında kendi güvendiğin bir profesyonelin de bu konuda fikirlerini almanı kesinlikle öneriyorum.

    Sevgiler..

    ReplyDelete
  4. Ben de yorum bekliyorum :)

    ReplyDelete
  5. Imgecim cok tesekkur ederim yorumun icin:) Zaten yakin bir zamanda dis doktoruna gitmem gerekiyor, ona bu konuda da danisirim o zaman:)

    Ata, biraz gec yayinladim Imgenin postunu, hepimize yardimci olmustur sanirim:)

    ReplyDelete
  6. Yaslaninca da beyazliyormus aynen sac gibi...Bi yerden duymustum...

    ReplyDelete
  7. ya evt,ben de çok olumlu şeyler duymadım..ama yine de araştırmak lazım..

    ReplyDelete
  8. nymmcım sapsal blogger yuzunden yorum bakamadım sınır oldum... ben aynen bu resımdekı yanı bu markadan kullandım ve coook memnun kaldım. hem etkısı uzunsuruyor hem de agrı sızı yapmadı. paketten sanırım 10 tane cıktı ama ben 7 tane kullandım dıgerlerını dolaba attım. cok kullanıslı tavsıye ederım..

    ReplyDelete
  9. Bahri, seninkiler beyazladi mi:))

    Zebis, evet oncesinde doktora gitmek lazim.

    Yass, aa sonunda buldum deneyimli birini:) Peki sen doktora filan sorarak mi kullandin?? Bir de dis etlerine degince canin cok yaniyor muydu?? Simdiden tesekkurler:) Bu arada ben de bloglara yorum birakamiyorum, sinir oldum:(

    ReplyDelete
  10. ya yorum bırakamıyorum ya bır de gıremedım sneın bloga uzun sure..
    urunde yanma olabılır falan yazıyor ama ben de hıc yapmadı. dıs hekımı arkdasıma bu urunu degılde hekımlerın yaptıgı beyazlatmayı sordugumda sadece bır colanın asındırdıgı kadar asındırır en fazla demısti.
    yanı ben goze alarak kullandım ve cok memnun kaldım:)

    ReplyDelete
  11. özge2:23 AM

    bahsettiğin ürünü aynı siteden almıştım hatta, kullandım. ve söyleyebilceğim tek birşey var kesinlikle paranı ALMA. paranı çöpe atmış olursun. söyleyebileceğim tek iyi yanı kullandığın süre boyunca diş ve dişetlerinin sızısından hiçbirşey yiyip içememek ve kilo vermek olabilir. beyazlatma konusunda ise iyi bir dişmacunundan daha başarılı değil.

    ReplyDelete
  12. Yass ve Özge teşekkür ederim yorumlarınız için:) Ben galiba biraz daha para biriktirip ilerde doktorda beyazlatacagım en sağlıklısı o gibi geldi:))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...