13 April, 2012

Koza 4 aylık


3. ay yazisini atlamistik ama bu ay not alayim istedim. Kızım 4 aylık oldu, bu ay 500 gr almıs malesef ama doktor diger aylarda aldıklarıyla birlikte çok iyi dedi.(7350 gr) Anne sütüyle beslenmeye devam edecegiz ek birseye gerek yok, gelecek ay yavastan yogurt vb gidaya baslariz dedi. Boyu uzadi 66,5 cm oldu. Az kilo alma sebebi etrafla fazla ilgilenmesi sanirim.. Bir çıt duydugunda kafasini cevirip etrafi izliyor. Neler yapiyoruz soyle bir bakalim.

*Tutma ve çekme refleksi iyice gelisti. Emziğini tutup çekiyor, denk gelirse kendi tekrar alıyor ağzına.Çıngıraklarını kendisi sallıyor, saçımı tutup çekiyor, kolyemi eline takilirsa cekiyor..Saclar bu yuzden hep toplu;-)

*Bu ay babasi ve beni iyice tanidi, bize çok farklı davraniyor, ikimiz disindaki birine ilk tepkisi ise surat asip bagirmak oluyor, sonradan alisiyor;-) Gökhan amcasi, doktor teyzesi ve evimize temizlige gelen teyzesine degisik tepkiler verdi. Ozellikle cok sık görüştüğümüz ve kendisine asik olan Gokhan amcasi-Seren teyzesi bize gelecegi zaman Koza`ya sorun bakalim istiyor mu diye sorarak geldiler;-) Neyseki gectigimiz hafta baris cubugu yaktiniz da onun kucaginda gulucukler attin, kendisi de cok mutlu oldu.

*Uyku konumuz hic kitaplarda yazdigi gibi degil, 4 aylik bebiklerin artik 12-5 arasinda beslenmeden uyuyabilecegi yaziyor ama bizim en uzun periyodumuz 3 saat, cok nadiren 4 ü yakaladigi geceler oluyor;-) Doktor çok normal oldugunu soyledi. Ben de az emdiği ve geceleri uyurken daha uzun emdiği için uyandığında emziriyorum..

*Hemen hemen her gün arabasıyla dışarı çıkarıyorum, pusetinde uyumayı çok seviyor, temiz havada sarhoş oluyor..

*Banyosunu uzun süredir tek başıma yaptırıyorum. Banyo filesi taktığımdan beri çok daha sakin yani çıkınca da öyle ağıt yakmıyor. Keyifli oldu artık banyo saatleri. Bu arada vücudunda atopi diye kızarıklıklar olmuştu. Doktor her banyoda şampuan yapma dedi. Ben de artık 1 banyo şampuanlı, diğeri duru su şeklinde yapıyorum. Bir de şampuan ve vücut yağını Mustela ile değiştirdim. Koza'ya nasıl etki edecek bilmem ama benim cüzdanıma olumsuz etkisi olduğu kesin:) 2 parça şeyi 110 TL gibi bişey ödedim..

*Saçları uzamaya başladı çok mutluyum. Zira yolda herkesin erkek mi diye sormasından bıktım. H&M den aldığım çiçekli bantı takıyorum, biraz daha da uzasında toka da takayım:)

**Fotograf benim kucağımda uyurken çekildi.. Üzerinde beni sevdiği de yazıyor diye ekledim:) Bu arada malesef internet ortamına pek güvenemediğim için kızımın fotograflarının üzerine böyle kocaman etiket koyuyorum:( Facebookumda olanlar daha güncel resimlerini görüyor neyse:)

Bizden bu kadar.. Arayı açmayacağız inşallah.. Sevgiler:)

3 comments:

  1. aşkım benimm.suratına hasret kaldık anan yüzünden :)facebookmuş.nerden bulayım facebookunuzu.

    maşşallahh yaa çok iyiymişş benim tospikim.napsın ek gıdayı. biz daha 6 kg.yu bile göremedik.

    ya bu 40ından sonra bir yatırırsın sabaha kadar uyur insanları nereye kayboldu? biz de doğduğundan beri 2 saatlik bir ayar tutturduk gidiyoruz.üstüne çıkamadık daha.

    Alis'e süslü şapkalar yapıyorum.Kozam'a da yapıcam.geçen taktım birtanesini,üstünde de pembe kapşonlusu var. erkek mi dediler.
    hee dedim hee erkek ama ben manyağım kız gibi giydiriyorum.
    bak gördün mü ne çok özlemişim yavruyu yorum yazmaya doyamadım :)
    öperler.

    ReplyDelete
  2. Banyosuyucum, gecen yorumda yazdim facebookumda blogdan insanlar var, du mail atiim de seni de ekleyeyim.

    Cok tesekkur ederiz, annekik manyaklik iste ilk aylarda 1 kilo aldi diye 500 gr az geldii, yoksa cok sukur, iyi. Bu arada Alis`e de bu ay bol bol et olsun bu ay insallah;-) Dedigim gibi ben su anda geceleri en cok emziriyorum..Gunduz cok cok az emiyo.

    Bu arada ben artik uykuda neker neler yapiyorum. Gecende kizi yataga yatirdiktan sonra ellerimle boslugu kucaklayip tekrar yatirmaya calismisim, esim gormus napiosun Koza zaten yataginda demis ama cok da uzulmus o halime;-) Bak sanal hareketlerim var uykusuzluktan;-)

    Valla biz de isteriz sapka becerikli teyzesi;-) Ben de gecen gri esofman, icinde pembe bluz ve kafasinda pembe bere vardi, bir tezgahtar sordu erkek dimi diye, ne erkegi bakin pembe giyinis dedim, ne bileyim gri esofman olunca vs dedi÷{|×°{÷;!

    Neyse coook opuyoruz sizi;-)

    ReplyDelete
  3. oyyyyy kozacığı özlemiştik çok:)) bu minnakların çevreye ilgisi artınca sabit durup emmek zorlarına gidiyor, ama kilosu iyiymiş maşallah, hiç üzülme.. biz mustela kullandığımız halde yine de olmuştu kuruluk, kızarıklık, bize kantaron yağı önermişti doktor, çok iyi geldi canım, aklında olsun. bir de nerdeyse 11 aylık olmuş tokalı, pembe montlu ayakkabılı defneye bile hala erkek mi diyenler oluyor ya, ben de banyosuyu gibi hee erkek de ben manyağım b öyle giydiriyorum diyeceğim:)) tcingi@gmail.com a ad-soyad gönderirsen facebooktan ekleyeyim canım, madem kozayı ordan görcez:))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...