21 January, 2012

Tavuklu Balalayka



Bizim evde genelde klasik yemekler pişer. Sağolsun eşimin damak zevki oldukça sabittir. Ben de 2 kişi için ayrı yemek pişirmeye üşendiğimden ona uyarım. O yüzden de dışarı çıktığımda abuk sabuk şeyler yiyorum:) Nerede değişik bir yemek var, ben onu sipariş ederim hep.

Annem çalışmadan önce mükemmel yemekler pişirir ve çok iyi misafir ağırlardı. Ben ilkokul 5 teydim çalışmaya başladığında. Ondan öncesinde okul çıkışlarında eve gitmek için sabırsızlanırdım annemin müthiş pastalarından yemek için. Çalışmaya başladıktan sonra ise bizim evde daha az zaman alan yemekler pişmeye başladı. Hatta biraz daha büyüyünce yemekleri ben pişirmeye başladım.Ve anneannemden öğrendiğim klasik yemekleri:) Yani mesela bizim evde bir brokoli çorbası pişmedi hiç:)

Şu anda Koza küçük ama büyüdüğünde istiyorum ki ona göre annesinin yemeklerinin yeri ayrı olsun:) Bu uğurda evde bulunduğum şu günlerde kocaman bir rafı kaplayan yemek kitaplarına bir el atayım dedim. İçlerinden Sahrap Soysal'ın kitabını seçtim ve uygulamaya başladım. İçinden sırasıyla bana uyabilecek tarifleri deniyorum. (Julie &Julia misali:P)

Bu yemek de benim gibi tavuktan bıkmış olanlar için güzel bir alternatif. içinde kereviz, patates, bezelye, havuç var. Tadı da oldukça başarılıydı. Misafirlere de yaparım ben bunu:)

Çok özenli bir fotoğraf olmadı, yemek blogu değilim ben canım napiim son derece amatörüm:P Tarifi de ekliyorum:

*3 adet tavuk göğsü (ya da butu) haşlanır.

*1 havuç
*1 kereviz
*1 patates
*1 su bardağı bezelye 

Bu sebzeler de hep birlikte 10-12 dk kadar haşlanır.

Sebzelerin suyu süzülerek içine tavuk didiklenir. (Tavuğun suyunu sos için ayırmamız gerekiyor)

Sosu: 2 tatlı kaşığı tereyeğı eritilerek 1 yemek kaşığı un ile kavrulur. içine 2 su bardağı tavuk suyu eklenir. Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır. Kaynayınca içine 1 yumurta sarısı ve 1 su bardağı yoğurt, tuz ve karabiber de eklenerek tel çırpıcı ile çırpılır ocağın altı kapatılır.

Bu sos sebze-tavuk karışımının üzerine dökülerek 175 derecede 25-30 dk pişirilir


Afiyet olsun:)

4 comments:

  1. Nilay9:04 AM

    Cok guzel gorunuyor! Ben tarifini istiyorum. Buraya yazabilirsen veya mail atabilirsen cok sevinirim.

    Nilay

    ReplyDelete
  2. Temamdir, mail atarim sana;-)

    ReplyDelete
  3. Fotoğraf iyi olmadı diyorsun ama bu saatte bile canımın çekmesine yetti :) Tarifini yayınlar mısın? Hem sağlıklı hem de dediğin gibi tavuklu güzel bir alternatif olmuş.

    ReplyDelete
  4. Quentins, teşekkürler:) Ekledim tarifi de:P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...