07 December, 2011

Ayse Kulin /Nefes Nefese



Kafamin cok mesgul oldugu bazi zamanlarda risk almayi pek sevmiyorum ve okumayi sevdigim yazarlardan birinin kitabina baslayiveriyorum. Gecenlerde sinema cikisinda D&R`a ugradigimda yine boyle yaptim ve cep kitaplari bolumunden Ayse Kulin`in Nefes Nefese`sini aldim. Boylece okumadigim az sayida kitabi kalmis oluyor kendisinin.

Bu kitap gercek bir yasam oykusu olmamasina ragmen 2.Dunya Savasi sirasinda Avrupa`da gorevli olan diplomatlarin kiyima maruz kalan Yahudilere yaptiklari yardimlari anlatiyor.Her ne kadar gercek olmasa da bu diplomatlarin varligi gercek ve Ayse Kulin kitabinin basinda kendilerinin isimlerini ve gorevli oldugu tarih&yerleri listelemis.

Nefes Nefese de yazarin diger kitaplari gibi sizi surukleyip baska dunyalara goturuyor, ben saatlerce basindan kalkamadim. Bu soguk kis gununde evde oturanlara ve henuz okumamis olanlara tavsiye ederim...

4 comments:

  1. merak ettim o zaman kitabı :) ben de bi kenara not ettim okuyayım..

    ReplyDelete
  2. A. Gizem, bence de oku, hiç sıkılmazsın:) D&Rda da gayet ucuza bulabilirsin hatta 2. kitap da %50 indirimli:P

    ReplyDelete
  3. Anonymous9:21 AM

    .Her ne kadar gercek olmasa da

    derken yardım edilmediğini mi kastediyorsun?

    ReplyDelete
  4. Anonymous, yardımlar gerçekmiş, hatta yardımları yapan diplomatların isimleri bile yazılmış. Sadece içindeki hikaye gerçek değilmiş. Ayşe Kulin genelde gerçek hikayeler yazıyor ama bu kurgu imiş..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...