11 September, 2011

27. hafta


Bu haftadan da bir foto koyayım bloga, gerçi burada çook kilolu görünsem de kıyafettendir diye düşünüyorum:) Şu ana kadar 7 kilo aldım.. Fena gitmiyorum şimdilik, artık yavaş yavaş ağırlaştığımı hissediyorum tabi:) Karnımdaki hareketleri de çok net hissediyorum, özellikle de ben yatarken kızım sağolsun hiç durmuyor..

Bugüne kadar doğru dürüst alışveriş yapmamıştım bebek için, sadece birkaç yakınımın getirdiği ufak tefek hediyeler vardı. Dün Eminönü'ne gittim, ön bir araştırma yapayım istedim. Havuzlu han'ı merak ediyordum gittim. Gerçekten de bebek alışverişi için çok fazla çeşit var.. Hem bebek alışverişi deyip geçmemek lazım, insan başına gelince anlıyor. Benim de bugüne kadar pek alakam olmadı bu tip konularla ama maşallah çeyiz gibi liste var web sitelerinde:) Ben fazla eşya sevmem, kullanabileceğim bir eşya için kalitelisini iyisini alırım ama sonuna kadar da kullanmak isterim ama gereksiz ıvır zıvır elektronik eşyalara da boşuna para vermek istemiyorum. (mesela çocuğu olan ailelerden duyduğum kadarıyla bebek telsizi oldukça gereksizmiş, daha bunun gibi hevesle alınıp kullanılmayan eşyaları tamamen listemden çıkardım) Ama doğum anından itibaren gerekli olacak eşyalar için de yavaştan bakınmaya başladım işte. Dün arabayla gitmediğim için ve ben tek başıma taşıyamayacağım için pek birşey almadım, ufak tefek ıvır zıvırlar sadece. Ancak kafamda listem için fiyatları tespit ettim. (mesela bebek arabası- puset fiyatlarına baktım ve fiziksel olarak da görmüş oldum) Ancak internetteki fiyatlarla arasında çok da fazla uçurum olmadığı için elde taşıma, trafik, yol vs yi düşünüp internetten almaya karar verdim.  Bunun dışında yavaş yavaş odası için bakınıyorum, geçende Ikea'ya gittiğimde bazı eşyaları not etmiştim yine. Ama gelecek ay Masko'ya da bakıp karşılaştırdıktan sonra alacağız.

Şimdilik bu kadar.. Küçük hanımın alışverişiyle meşguliyetim devam ediyor. Bu arada aşağıda bakmış olduğum linkler var, ama genelde tek bir yere bağlı kalmıyorum, ama en çok yararlandığım ve yorumlarını sevdiğim site: http://blogcuanne.com/

Liste için bazı siteler:

http://blogcuanne.com/2010/02/10/bebek-icin-neler-almali/
http://www.anneoluncaanladim.com/2/dogum/1527/dogumdan-once-alinmasi-gerekenler-listesi
http://ozguranne.blogspot.com/2008/12/alveri-listesi-yeni-doan.html

9 comments:

  1. oooo... hayırlısı saglıkla gelsin :) 18 haftadayım ne guzel az kılo ıle yol alıyorsun tebrıkler :)

    ReplyDelete
  2. Esracım çok teşekkürler:)

    Ceyda, ne müthiş bi haber bu:) Okuduğum bloglar içindeki 3. hamile arkadaşım:) hayırlı ugurlu olsun:)

    ReplyDelete
  3. bloglar bebeleniyorr :)
    takip ettiğim 3-4 blogda gebeş takip etmeye başladım misal :))

    mutlu mutlu gelsin yavrun inşallahh

    ReplyDelete
  4. Nzn, çok teşekkür ederim:) Ben de görüyorum hamileleri, mutlu oluyorum:)

    ReplyDelete
  5. biz de 23. haftadayız :)hala hamilelik öncesi kilomdayım bende bi tuhaflık mı var dur yarın bunu doktoruma bi sorayım :)bebişlenecek bloglar pek bi güzel oluyor,sayfanı çok sevdim :)sevgilerle...

    ReplyDelete
  6. Tebrik ederim, bu sureci iyi degerlendir, her hamile arkadasima soyluyorum, bol bol gez, istediklerini cok cok yap, aman bunu nasil yapicam deme, kendimi zorla her istedigini, aklimda kalani yap. Sonra hem cok farkli bir hayata basliyorsun, hem de hic zamanin olmuyor. Ondan son guanine kadar iyi degerlendir.
    Mesela Ben son hafta benimle sinemaya gelecek kimseyi bulamamistim, Harry Potter'a :))) son 2gun muydu, neydi, Sabah kalktim teak basima sinemaya gittim, hem o an cok mutlu olmustum, hem de simdi aklima geldikce acme huzur doluyor ne guzel gitmistik diye :)

    ReplyDelete
  7. Bir güzel çift, hoşgeldin, iyiki geldin, ben de senin bloguna bayıldım:P Sana da hayırlı olsun.. Ooo benden birkaç hafta sonra da senin bebiş geliyor desene.. Sevgiler.

    ReplyDelete
  8. Doorstepping, herkes aynı şeyi söylüyor, tecrübeli anneleri dinlemek lazım dimi:) Halbuki sevgilim de yorulma, gezme, yavaş ol, dikkat et deyip duruyor, şimdi gezmezsem bir süre pek gezemicem:)Elimden geleni yapıyorum ben yine de :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...