03 October, 2009

Bienal Deneyimim



Gecen hafta ilk kez Bienal'e gittim.. Bakalım bu bienal ne menem bir şeymiş dedim.. Daha doğrusu hem kardeşime eşlik etmek hem de merakımı gidermek istedim. İlginç bir deneyimdi gerçekten, başka da bir kelime bulamıyorum. Fotograf sergileri hoşuma gitti, bazı çalışmaları sevdim ama Noni'nin de anlattıgı gibi ben de pek bir şey anlayamadım bazı çalışmalardan.. Gezenlerin de neler anladığını merak ettim doğrusu.. Benim kardeşim de güzel sanatlar mezunu ve daha önceki bienallere göre o da biraz sıkıldı, eh dedim tek sorun bende değil o zaman.. Belki seneye tekrar gidersem bir şeyler anlayabilirim:P



Bu arada kendi fotoğraflarımı çekerken biraz utandım ama ne yapayım bazı yerlerde arka fon o kadar güzeldi ki dayanamadım:)





Bu fotograftakileri çok sevdim mesela, içki masasına oturup sohbet edesim geldi:)


Üstteki fotografta da benim en sevdiğim ve en fazla vakit geçirdiğim çalışma olan Wafa Hourani'nin Kalendiye 2087 isimli enstalasyonu.. Yani kısaca mülteci kampının gelecekteki hali.. Oradaki maketleri çokça inceledim. Hoşuma da gitti.. (bir yerinde canlı Japon balıkları bile vardı)


Bienal'in başlığı ' İnsan Neyle Yaşar?' dünyanın her yerinde birbirlerine bağlanıp aynı ağlar içerisinde örüldükçe ayırt edilemeyecek derecede benzer hale gelen iki ana konuyu, siyaset ve ekonomiyi akla getiriyormuş.... Ki benim aklıma pek gelmedii.. Ama ne yaptım kitapçık satın aldım, ve okudukça daha çok şey anlayabileceğimi düşünüyorum:))




Antrepo çıkışında Tütün Depo'suna gitmeye benim yüreğim elvermedi, o gün için sanata fazlasıyla doymuştum ve midemde zil çalıyordu.. Ancak aldığımız biletle 3 mekanı da (aynı gün olmak zorunda değil) gezebiliriz.. Belki daha sonra kitapçığı da okuyup diğerlerini de görürüm..

7 comments:

  1. Wafa Hourani'nin enstalasyonu çok güzel gözüküo..

    ReplyDelete
  2. Anonymous3:40 PM

    Ben bienali bir tur markası olarak bilirdim:)evet ilk kez nonide okudum bende.Değişik bir deneyim olmustur;)

    ReplyDelete
  3. Bu seneki Bienal'in oldukça anlaşılmaz olduğunu duydum ama yine de gitmeyi düşünüyorum..:) Bir arkadaşımla birlikte Ekim ortalarında ya rehberli ya da kitapçıklı tur yapmayı düşünüyoruz. Bakalım biz ne kadarını anlayabileceğiz.. :)

    ReplyDelete
  4. Zeynep, bence de:)

    Tatlı cadı, gerçekten öyleydi, fırsat bulursan sen de git, belki farklı şeyler hissedersin:)

    İmgecim, evet belki rehberle daha iyi olur. Ya da kitapçığı bienale gitmeden alıp bir göz atarsan, daha aşina olabilirsin:)

    ReplyDelete
  5. Bi enal ,bi enal ki anlatilmaz.

    ReplyDelete
  6. ben anca rehberini alabildim, daha bienali gezemedim - samsuna cekim gidecegim, dönüste umarim daha zamanim kalir - hem tarih acisindan hem is acisindan - cok merak ettim dogrusu!

    ReplyDelete
  7. Aycicim, senin benden daha çok eğleneceğin kesin:)) Zaman kalırsa git:P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...