04 August, 2009

Şile- 2



Doğa'dan bahsetmiştim. Orada denize giremeyince otelden ayrılırken sorup Ağlayankaya plajına gitmeye karar verdik. Bir sürü yazlık sitenin arasından geçerek plajı bulduk. Otelden bize anlatılan beach'in yerini bulamayınca yukarıdan güzel görünen bir tanesine gitmeye karar verdik. Ancak deniz tam bir hayal kırıklığıydı. İnanılmaz dalgalıydı ve de yosunlardan dolayı çok pis görünüyordu. Kocacım girmek istemedi ancak ben her yaz illaki tuzlu suya girmeliyim düşüncesiyle girip çıktım. (annem hep denize girersen kışın daha az hasta olursun derdi ben de inanırım hala:P ) Bu sebeple girdim ancak yüzmenin imkanı yoktu. Sonra acıktığımızı farkedip benim geçerken gördüğüm balıkçıya gitmek konusunda hemfikir olduk. Yukarıdaki fotograf İskandil Restaurant'ın oturdugumuz masasından çekildi.. Hatta burada denize girenler de vardı ancak iyice aşagı inmek gerekiyor. Bir de tabi biz acemi oldugumuzdan bilmiyorduk, çok az kişi giriyordu ordan ancak deniz çok daha temiz ve sakin görünüyordu bulunduğumuz yerden.




Burası da balıkçının yola bakan tarafı. Öyle hoş-temiz bi yerdi ki. Masalar, örtüler, üzerindeki fesleğen ve mumluklar özenle dizilmişti. Servisi güzeldi ve çok temizdi.. Yemekler de çok houşumuza gitti..










Yemekten önce bu lezzetli kalamar tabağıyla yine bir o kadar lezzetli yeşil salata istedik. Yanında mis gibi kızarmış ekmekle birlikte servis edildi..






Bunlar da bizim tabaklarımız.. Balıklara saldırmadan önce hızlıca çekildi..

Benden 10 üzerinden 10 aldı.. Tam gitmek istediğim gibi bir balık lokantasıydı:)

Denemek isteyen olursa: İskandil Restaurant- Balibey mah. Fener cad. No:11 Şile adresinden 0216-7113404 nolu telefondan ulaşabilir..

4 comments:

  1. ufff ama ayip yaaaa - balik koyulur mu buraya yaa - yanda da cilekler var - anam hamile olsam asermistim!

    ReplyDelete
  2. Ayçican, bi düğüne geldiğinde zamanın olursa ben de sana balık ısmarlayayım burda:) Hıı bi de yandakiler sanki vişneye daha çok benziyor galiba, ne dersin:))

    ReplyDelete
  3. Aaa kalamarrrrrrrr (agız sulanır)

    Çok güzelmiş Şile'ye yolum düşerse kesin giderim buraya.

    ReplyDelete
  4. Loreathan, merhaba;) Benim de kalamar yerken ağzımın suları aktı gerçekten. Giderseniz mutlaka uğrayın Hesionkayla;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...