19 August, 2009

Maraz


Geçen hafta Hande Altaylı'nın Maraz'ını okudum. İlk önce belirtmeliyim ki, kitabın ismini pek sevmedim - neden bilmiyorum ama kitabın adı ve kapak resmi beni hiç çekmedi. Hande Altaylının ilk kitabını da okumamıştım (Aşka Şeytan Karışır)Bunu da satın almadım arkadaşımda vardı hadi ben de okuyayım dedim. Birkaç saatte de bitti. Çok akıcı bir kitap.
Kitap, başrol oyuncusu Aslı'nın ölüm, aldatma, aile, arkadaşları hakkındaki düşüncelerinden oluşuyor. İlk sayfalarda Aslı'yı bir cenaze töreninde görüyoruz -ilk sevgilisi ve eski mahalle arkadaşının- sonrasında ise kendi hayatı hakkındaki ayrıntılara tek tek vakıf oluyoruz. Ben sevdim Aslı karakterini, genel olarak kitabı da sevdim aslında. Ece bu kitap için şezlong kitabı demiş, ben daha iyi bir tanım bulamadım:) Tam olarak da öyle, hani yazın hit olan şarkılar gibi. Kulaklıkla defalarca dinleyemezsiniz, sadece o atmosferde-kalabalıkta- hiç de bir şey düşünmek istemediğiniz anlarda sizi eğlendirir, kafanızı dağıtır, ancak bir sonraki yaz hatırlamazsınız bile. (acımasızlık etmeyeyim- sadece insanda iz bırakıp defalarca okumak isteyeceği türden bir şey değil-ama iyi zaman geçirmenize yardımcı oluyor:P Kısacası birkaç boş saatinizi rahatlıkla verebilirsiniz..

2 comments:

  1. selam,

    Aşka Şeytan Karışır kitabını okumuştum. Aslı karakteri orda da vardı, demek ki bu bir devam kitabı..yeni kitaptan haberim yoktu, ben de okuyayim bari.. :)

    sevgiler..

    ReplyDelete
  2. Bercisscim, bu yazıyı yazdıktan sonra ben de okudum Aşka Şeytan Karışır'ı ancak bu Aslı'lar farklı kişiler:) Alakası yok yani. Ama komik olmuş, neden 2 kitabında da aynı ismi kullanmış, anlayamadım:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...