14 June, 2009

Bir mekan ve bir tatil


Gecen hafta annem iş için 3 günlüğüne buradaydı, bir akşam dışarı çıktık birlikte. Genelde kardeşimle bana orta oldugu için Taksim'e gidiyoruz. Taksimde de Çiçek Pasajı, Nevizade ya da Fransız sokagı. Bu sefer annemi daha farklı bir yere götürelim dedik. Ben Leb-i Derya'yı çok severim ancak rezervasyon için geç kaldıgımızdan cam kenarları hep doluymuş. Nu teras'ı deneyelim dedik. Çok uzun süredir merak ediyordum. Nu Pera yazları teras katında Nu Teras olarak hizmet veriyor. Çok güzel bir mekandı. Annem hayran kaldı. Biz de çok iyi vakit geçirdik. Gittiğimizde henüz hava kararmamıştı. Önce annemin seçtiği şarapla başladık. İnsan zaten o manzara karşısında içmeden sarhoş oluyor:) Hava karardıktan sonra da başka türlü güzel. Yemeklerin de tadını begendim, ancak öyle bir yerde daha güzel sunumlar beklerdim. Fiyatları ise her zaman gidilecek cinsten değil. Yemekler 30TL civarında, içki olarak biz şarap tercih ettik, çeşitli fiyat aralıgında bir çok çeşit var. Ancak içecekler de diğer çok ucuz sayılmazdı. Tabi mekana para veriyorsunuz böyle yerlerde. Her zaman gidilemese de özel günler için tercih edilebilir. Annem çok begendi, ben de mutlu oldum:)


Tatil derken de, yıllık izne çıkıyoruz bu hafta:) İlk yıllık iznimizi klasik olarak Adana'da geçireceğiz. Sevgilim de ben de aile ve arkadaşlarımız özledik:) Belki bu araya bir günlük deniz ve yayla macerasını da sıkıştırırız:) Umarım bu hafta içi oradan yazarım. Yazamazsam haftaya görüşürüz:)

9 comments:

  1. geçen hafta benim annem de 3 günlüğüne buradaydı.. biz de gezdik, tozduk ve çok iyi geldi.. sana da iyi geldiği çok belli oluyor..:)) benim anne yazım da gelecek az sonra..:)

    Nu Teras çok güzel bir yer bence de (ve baya kazık!), ama Leb-i Derya'nın manzarasını kesinlikle tercih ederim. Hatta Beyoğlu'nda tek geçerim.. (Richmond'un terasındakine gitmedim ve orayı da merak ediyorum bu arada..)

    Tatil dedin, Adana dedin, yazlık ve yayla macerası dedin ve dağıttın beni burada!! :) Güle güle gidin gelin.. Bol bol tadını çıkarın her anının!

    Sevgiler.

    ReplyDelete
  2. İmgecim ne tesadüf belki de aynı uçaktaydılar:) Kesinlikle iyi geldi. Senin yazını da bekliyorum..

    Ben de Lebi Deryayı çok seviyorum, aynen Kumbaracı yokuşundakini biliyorum, Richmonda ben de hiç gitmedim.

    En kısa zamanda seni de bekliyoruz Adanaya:)

    ReplyDelete
  3. Dilerim görüşebiliriz Nilüfercim;) Adana çok sıcak, kendinizi buna hazırlayarak gelin;)

    Sevgiler

    ReplyDelete
  4. Iyi tatiller simdiden :)
    Mekan tavsiyeleri super gorunuyor hic gitmedim ikisine de deneyecegim :)Artik Istanbula yerlesecegimizegore ogrenmek lazim :)

    ReplyDelete
  5. Richmond'a ben gittim manzara çok güzel ama kapalı bir mekan olduğu için aynı havayı kesinlikle vermiyor.

    Bu arada 30 TL'lik yemekler İstanbul'da artık normal sayılıyor Knayon'da standart hatta neredeyse. İstanbul kadar pahalı şehir yoktur bence.

    ReplyDelete
  6. yaw kebelekler nereye gitti ? nereden çıktı bu kirazlarr ?? Bu da güsell ama benim favorim Kebeleklerden yana... Yoksa artık sayfanı her açtığımızda bizi başka bir concept mi karşılayacak ??

    bu arada iyi tatiller :)) güsell doping olacak bence de ...

    sıra bize de gelsinnnn ama 1 hafta çabukkkk bitmesinnnnnnnn dileği ile öpüyorumm ;))

    ReplyDelete
  7. Blogun cok guzel olmus!! Sablonu nerden buldun?

    ReplyDelete
  8. Esracım, görüşemeden döndük. O kadar hızlı gecti ki zaman.İnşallah bi dahaki gelişimde aricam seni:)

    Haydins, kesinlikle denemelisin 2si de güzel. Sen İstanbula gel de eminim ben de senden bi sürü yer öğrenirim, sen gezersin:)

    ReplyDelete
  9. Ata, haklısın aslında genelde öyle de içkiler özellikle çok pahalı oldugundan, bazı yerlerde 30 u da verip doyamadıgından(!) hesap bayağı kabarıyor:) Napalım ara sıra gidiyoruz biz de :P

    Çiğdemcim, o denemeydi bu aslı, ama artık öğrendiğime göre ara sıra değiştirebilirim:) Ben bunu daha çok sevmiştim, içimde kaldı:P

    Esincan, tesekkürler:P Vayy bee senin bilmediğin bişe mi biliyorum ben.. Bak çok kabardım şimdi:) Sol üst köşede thecutestblogontheblocks yazıyo ya ona tıkla orada bir sürü örnek var:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...