21 April, 2009

Rafting




Eveet sonunda oturabildim evdeki bilgisayarımın başına. Pazar günü raftinge gideceğimi söylemiştim. Gittim nitekim de:) Şimdi oradan kısa özetler:



Düzce rafting isminden belli olacagı gibi Düzcede:) Dokuzdeğirmen köyünde. Biz sabah erkenden İstanbuldan yola çıktık ve çok rahat 2-2.5 saatte ulaştık. İnternet sitelerinde ayrıntılı harita da var.


Köye girince de zaten her sordugunuz kişi size gayet samimi bir şekilde yardım ediyor. Böyle olunca garipsedim ve ne zaman bu kadar şehirli olduk (!) dedim. Zira İstanbulda adamın yanına yaklaşıp bişey sorsan cevap vermez.(ki bazen biz de öyleyiz) Orada arabaya koşup ayrıntılı anlattılar. Seviyorum ben sıcak insanları:)



Turizm haftası sebebiyle gittiğimiz köy gayet kalabalıktı, tören vardı, vali filan oradaydı.




Rafting tesisine girince açık büfe bir kahvaltıyla güne başladık. Bir de manzara ve hava süper olunca değmeyin keyfimize:) Rafting yapılmasa bile mekan çok güzeldi. Zaten bir çok insan oraya sadece yemek yemeye gelmişti. (Tabi büyük ihtimalle İstanbuldan daha yakın bir yerden gelmişlerdir:P) Kahvaltı faslı bitince çok oyalanmadan kıyafetlerimizi giyindik ve eğitime başladık. Daha sonra her botta birer rehber olmak kaydıyla ortalama 6-8 kişi düştük yola.



En başta sular durgun oldugu için alıştırma yapıyorduk ama bir anda kendimi suda buldum:) Rehber birkaçımızı suya attı, komutunu yanlış uyguladık diye. Onun dışında da hiç düşmedim zaten. Zor bölgelere gelmeden önce 1-2 kişi botta kalırsa iyiyiz demişti ama bizim bottaki 8 kişi bottaydı, yani başarılı sayılırdık:)Ee o kadar spor yapıyoruz, kuvvetli çektik kürekleri..





Bu arada gitmeden önce herkes üşürsün filan demişti ama olmadı öyle bişey. Zaten yazın Düzcede su kalmadıgından rafting de olmuyormuş en iyi mevsim de Nisan ayıymış. Bu mevsimden sonra sular azalıyormuş. Biz bilmiyorduk ama iyi bir dönemde gitmişiz.


Durgun yerlerde kuş seslerini duymak, etraftaki ağaçları, tek tük evleri izlemek, temiz hava almak o kadar rahatlatıyor ki insanı..



Begenmediğim tek yan, botlardan inince yaşanan kaos, karmaşa ve soyunma odaları ve tuvaletlerin pisliği idi. Ama o kadar güzelliğin yanında görmedik bunu da.
Fotograf konusu ise biraz karmaşa oldu, biz suda oldugumuzdan tesisin fotografçısı çekti fotografları ve çıkışta cd yapıp veri ancak cekildiğimiz birçok fotografı cd de bulamadık:(
Ama genel olarak çok eğlendiğim çok iyi vakit geçirdiğim yüksek sesle kahkahalar attıgım bir gündü. Bence bir kere de olsa deneyin:)

9 comments:

  1. valla fena gaza geldim. ilk fırsatta yaparım ben bu rafting olayını.

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:18 PM

    Bende çok merak ettim canım ya fırsatım olursa öyle anlatmışsın ki bende gitmek istedim :) sevgilerimle

    ReplyDelete
  3. ben de antalya da yapmıstım. ama yaz sıcagı olmasına ragmen cok usumustum:) su buz gıbıydı. senı okurken yıne urperdı geldı dusun artık ne kadar soguk:)

    ReplyDelete
  4. Anonymous9:10 AM

    çok iyi olmuş nilüfercim harbi doping oluyo insana.. biz de düzceye raftinge gitmiştik ama yapmamıştık :))

    ReplyDelete
  5. Stickman, evet evet tam senlik:)

    Çilekli pasta, sen de git en kısa zamanda ve bütü sıkıtıları, dertleri unut:P

    Yass sanıyorum yazın mayonun üzerine sadece can yelegi giyiyosun, bize dalgıçların da giydigi şu tüm vucudu saran kostumden giydirdiler, pek üşümedik;)

    Anonymous, ya da Dilenk, keşke hrp birlikte böyle bi atraksiyon yapsak:)) Kanar mı bizimkler ne dersin??

    ReplyDelete
  6. Anonymous2:18 PM

    aaa düzcede raftingmi var, nasıl haberim olmaz?! apoya süper bir süpriz olur :) iyi ki haber verdin, çok teşekkürler :)

    ReplyDelete
  7. Çok güzel bir haftasonu ;)
    Ama ben cesaret edemem o dalgalarla boğuşmaya:( yaşlandım galiba!!

    ReplyDelete
  8. wayyyy süper gözüküyo fotolardan! çok eğlenmiş olmalısınız gerçekten :) girdin beynime falla sıra kocacımı da yoldan çıkartmakta :P du bi ben bu fotoları bi göstereyim efenim kendisine :)

    ReplyDelete
  9. Rahsancımm, evet evet var, gidin mutlaka, çok eğleneceksiniz:))

    Esraa, o ne demek canım yaşlanmak filan:) Bence sen de yaparsn:P

    Çiğdem, evet süperdi, hatta tesisin sitesinde daha güzel fotograflar var, onları da göster:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...