24 September, 2008

Can Dündar'dan

.....bakımlı olmakla akıllı olmak yarıştırılıyor. Sonuçta fiziken “göbeği, poposu, memesi, çıkıntısı olmayan” ve çıkıntılık yapmayayım diye soru bile soramayan bir nesil geliyor.Toplama kamplarına üste para vererek gönüllü yazılan, kendine ve şişmanlığa hakaret ettirerek motive olan, çıkıntısızlığı hayat gailesi haline sokan, giderek küçülen bedenlerden bir “toplu ordu”, verdikleri kilolar ve aldırdıkları yağlarla böbürlenerek ve gerdirdikleri derilerden yapılma yeni ırkçılığın bayrağını taşıyarak üstümüze geliyor.“Toplu” hareket etmeliyiz.Kültürel genlerimizdeki balık etine yeniden alışmanın, bedenlerimizle barışmanın zamanıdır....



Tamamını buradan okuyabilirsiniz:)

4 comments:

  1. Valla bizim devir, ben dahil bu söyleme yakınım diyorsam ve kilo takıntılı bir kadınsam yeni nesil hakikaten korkutuyor insanı. tamamen şekil şemal ve biçim üzerine kurulu bir düzen ve buna çalışan beyinler. Apolitik ve çıkıntı olmayan abi yaa veya kızıımm varr yaa ile başlayan sohbetler.
    nerdeee eski bir dirhem et bin ayıp örter diyip başka şeylere kafa yoran zihinler.

    ReplyDelete
  2. Anonymous4:15 PM

    ooohhhh yasasin :)) yedigim 2 tabak helvadan ve 3 adet cikolatadan sonra bu yazi cok iyi geldi valla :) sagol :)

    ReplyDelete
  3. Teknoloji guzel sey...Bu konuyla ilgisi olmayan yorumu N95 le kablosuz internete baglanarak yaziyorum... :)

    ReplyDelete
  4. İlkay, ben de bazen alışverişe çıktığımda incecik kızları görüp kilo vermem lazım diyorum. (halbuki 38 bedenim-yeni neslin şişko kategorisine mi gidiyorum:))Ne üzücü ama hepimize kabul ettirdiler bu durumu..

    Rahsan, benim de vazgeçemediğim tek şey çikolata gerçekten.Bu yazıyı okuyunca kendimi daha az suçlu hissettim.(her lokmada içim sızlıyordu yahu:P)

    Bedbird, hayırlı olsun diyorum sana da:))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...