Yazacak bir sürü şey birikiyor ve ben bugun kurabiye tarifi yazıyorum. Biliyorum biliyorum yemek blogu degil benimkisi ama yandaki linklere bakınca yemeklere ne kadar düşkün oldugum belli oluyor ve ben de kendi çapımda denemeler yapıyorum sürekli.Bazıları başarısızıkla sonuçlanabiliyor.(Vallahi benim suçum degil, tarifi harfiyen uyguluyorum.) Ama yine de yenilebilecek derecede başarısızlıklar.
İşte bende bir tarif var, geçenlerde teyzem ögretti.Sonuç hep başarılı. Hem malzemeleri ve yapılışı çok kolay hemde kıvamını tutturmak. Bide tabii bi sürü malzemeli kurabiyelerden sıkılmıştım artık, bana eski tatları hatırlatıyor.
İşte malzemeleri:
4 su bardagı un
2 fincan yoğurt
2 fincan sıvıyağ
3 fincan toz şeker
2 yumurta (1 tanesinin beyazı ayrılacak)
1 paket karbonat (üzerine birkaç damla limon sıkacagız)
1 tane portakal kabugu rendesi
Malzemeleri bir kapta kıvam alıncaya kadar yoguruyoruz.(ki pek yorulmuyoruz çünkü sıvıyag ile yapıldıgından neredeyse kaşıkla karıştırınca bile kıvam alacak!).Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklügünde parçalar alıp elimizde yuvarlayarak önce yumurtanın beyazına daha sonra da toz şekere batırarak 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika (üzeri çatlayana kadar)
pişiricez. (Yuvarlamak yerine kalıpla da kesilebilir ama bence kesinlikle elimizle şekil verince daha iyi oluyor)üzerine toz şeker yerine hindistan cevizi, fındık, fıstık vs de kullanılabilir.
Evimiz mis gibi portakal kokacak. (Bikaç gün boyunca da taze kalacak kurabiyelerimiz olacak)
*Aslında %100 derim ama her zaman yanılma payı vardır:)
evet bence d egarantili gozukuyor, denemek lazım..
ReplyDeleteeline saglık..
sevgiler
gorki
Müthiş bi kurabiye....
ReplyDeleteÇiçegi burnunda anne, teşekkür ederim:) Oglun büyüyünce sen de yaparsın kesin begenir:)
ReplyDeleteBedbird, gel de bigün yapiim sana:)
Ama bu kurabiye anne kokuyor:)annemde çok yapardı,birden kokusunu hatırladım.aldım tarıflerım arasına:)
ReplyDeletekurabiyeyi bizde çok seviyoruz söyleyimde o da yapsın ;)
ReplyDeleteGarantili tariflere bayılırım :)! Kurabiye hem de sıvıyağ ile yapılmış...ellerine sağlık! Yarasın! :D
ReplyDeleteSevgiler.
Ninoo, eminim sen benden daha guzelini yaparsin:)
ReplyDeleteOzan, soyle de muruvet de yapsin:) Bu arada gelismeler olmus, meraktan catliyoruz:)
Defnecim umarim sen deneyip begenirsin:) Saol.. Ama yaramasin yaa o kadar spor yapiyorum..
ReplyDeleteTamam tamam yaramasın, şaka yapmıştım ben, kih kih :D.
ReplyDeleteUstu sekerli kurabiyeleri sevmiyorum, ama dedigin gibi, findik, ceviz olursa da cok guzel olur. Not defterime yazdim, zaman bulursam deneyecegim. Ayrica bu cumertesi icin goz kirpiyorum :) mail atarsan haberlesiriz.
ReplyDeleteDefne, sen de sanirim kosu bandiyla hasir nesirsin, dikkat edelim ama dimi:))
ReplyDeleteEsincim, bence de denemelisin:)Hindistan cevizini tercih ediyorum ben de (sekerdense). Bu arada mail attim ben sana:)
Evet, anne kurabiyesi öğrenmişsin ama birşey eksik :)) Komşu teyzeler gibiyim, kendimi kınıyorum :) Bunu deneyeceğim, kurabiye çok severim ama yemeyi :) Eline sağlık :*
ReplyDeleteDeniz, anladigim seyse, o eksiklik biraz daha eksik kalsin:) Dene bence de coook guzel:P Ya da ben sana yapiim, yemeye gel..
ReplyDelete