11 March, 2008

Bogaz Koprusunde Indirim


Haberturk'un internet sitesinden okudugum bir haber

"Boğaz köprülerinde indirim
15 Mart'tan itibaren indirimli geçişler başlıyor.11.03.2008 10:56

Ulaştırma Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinden geçiş ücretlerinde indirim yapılmasına ilişkin hazırlıklar sürüyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü geçiş ücretleri konusunda bir vatandaşın 1999 yılında açtığı ve geçtiğimiz günlerde sonuçlanan dava nedeniyle alınan indirim kararı doğrultusunda OGS ve KGS sistemlerindeki ayarlamalarını birkaç gün içinde tamamlayacak. Karayolları Genel Müdürlüğü, indirimli tarifeyi, 15 Mart Cumartesi gece yarısından itibaren uygulamaya koyacak. Yeni tarifeye göre, geçiş ücretleri yüzde 11 ila yüzde 13 arasında değişen oranlarda düşecek"


Haberi okuyunca cok sasirmistim.Cunku genelde (hatta her zaman) indirim degil zam haberleriyle karsilasiriz.Bu haberin altinda yatan sebep ise 1999'da bir vatandasin kopru ucretlerine yapilan zamdan sonra actigi dava imis.Davanin sonucunda ise indirime karar verilmis. (Biraz gec olmus ama) Tek bir kisinin baslattigi bir girisim hepimizi olumlu etkileyecek.


Bizim de surekli sikayetci oldugumuz konular var hayatta, ama her zaman 'amaannn onunla mi ugrasacam, ugrasicagima oderim, ya da beklerim, bi tek ben mi kaldim karsi koyacak, dava acacak gibi dusunup basimiza dert almak istemeyiz.' O yuzden ben cok takdir ettim bu kisiyi.


Aklima da su hikayeyi getirdi. (Lise hazirlikta hocamiz ingilizcesini dagitmisti bize. Onun Turkcesini buldum.Muhtemelen biliyorsunuzdur ama)


"Herkes, Biri, Herhangibiri ve Hiçkimse adındaki dört kişi hakkında. Yapılması gereken çok önemli bir iş vardı ve Herkes, Birinin bunu yapacağından emindi. Aslında bu işi Herhangibiri de yapabilirdi. Fakat Hiçkimse yapmadı. Bunun üzerine Biri çok kızdı, çünkü bu Herkesin işiydi. Herkes, Herhangibirinin bu işi yapacağını düşünmüştü, fakat Hiçkimse, Herkesin yapmayacağını bilmiyordu. Sonuçta Herhangibirinin yapacağı bir işi Hiçkimse yapmadığı için Herkes, Birini suçladı"


1 comment:

  1. He is a real nowhere man,sitting in his nowhere land,making all his nowhere plans for nobody(Lennon/McCartney)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...