27 January, 2008

Hersey Sevgiyle Baslar

Bülent Ortacgil sarkısı eşliginde post yazınca baslıgını da bu sekilde koydum ama uyumlu da oldu hani.Aslında yemek ve pastayla ilgili bi şeyler yazıcam. Ama yeni bir kac püf noktası keşfettim, herkesin önceden bildigi bişey aslında :anladım ki gerçekten 'emek olmadan yemek olmaz' lafı ne kadar dogruymus.Uzun yıllardır yemek yapıyorum aslında ben, annem yıllardır calıstıgından evin küçük annesi bendim:) Pasta filan yaparken de zaman konusunda hep sıkıntı oldugundan küçük ayrıntılara çok da fazla önem vermezdim açıkçası.( Yagı önceden çıkarmak, unu eleyerek eklemek vs vs)


Sonra pasta konusunda birçok şeyi uygulamalı olarak sevgilimin annesi ögretti:) Universiteyken onlara gittigimde ev hanımı bir annenin evindeki kokuların özlemini de giderirdim böylece..Yedigim nefis pastaların yapılışını da hep ögretmiştir sagolsun.. Ee şimdi o yuzden sevgilime yemek, pasta yaparken deneyimliyim bu yüzden:)Her haftasonu çok özenerek bir yemek ya da pasta deniyorum..


Geçen hafta onun çok sevdigi elmalı tart pişirdim. Hem de çok özenerek, tüm püf noktalarını uygulayarak.. Gerçekten de şimdiye kadar yaptıgım en güzel tart oldu.. Pisi de parmaklarını yedi:)) İşte bu yüzden her işte oldugu gibi yemek yaparken de, özenerek yapınca tadı bir başka oluyor.(aynı malzemeleri koysak da !)


İşte M.annemin tarifiyle benim tartım:))


Malzemeleri:
2,5 su bardagı un
2,5 fincan toz şeker
1 yumurta
1 pkt margarin
1 pkt kabartma tozu
Limon kabugu rendesi

Harcı için: Elma rendesi (ben 3 tane kullandım)
Ceviz
Kuru üzüm (ben koymadım)
Tarçın
Toz şeker


Hamuru yogurduktan sonra ikiye bölerek yarısını yaglanmıs yuvarlak borcama serip üzerine harcı ekleyerek diger yarısını da kafes şeklinde (ya da rendeleyerek) üzerine ilave edip 170 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz:))



Üstüme gece cokmus
Ama içim ışıl ışıl
Beklerim ta sabaha kadar
Beklerim de
Geceyi değiştiremem
Gecenin gücü beni aşar
Herşey anını bekler


Hadi gel senin zamanın artık
Yürüsene benim ile
Hadi gel senin zamanın artık
Senin zamanın artık*


*(Bülent Ortaçgil- Nükhet Ruacan yorumuyla)

7 comments:

  1. çok güzel olmuş, eline sağlık!
    sevgiler
    gorki

    ReplyDelete
  2. Gorkicim, çok teşekkür ederim.Yavaştan alışmaya çalışıyorum mutfak işlerine işte:)

    ReplyDelete
  3. Müthiş bir tarif.Bizim cafenin aşçısına yalvarıpta vermedigi tarif bu..Çok tesekkurler.
    sevgiler,nino

    ReplyDelete
  4. Nino, hosgeldin:)) Tesekkur ederim, sen de bir dene, eminim guzel olacaktir:)
    Her yeni bir yorum beni o kadar mutlu ediyor ki, tesekkur ederim ziyaretin ve yorumun icin..

    ReplyDelete
  5. gecen gun anneme demistim "elmali kurabiyeden hic yapmiyorsun" diye, bu tarif cikti karsima, yemem sart oldu. Benzer bir harcin hamur icine konulmasi sklinde oluyor ama hamur tart hamru gibi mi bilmiyorum. Bu tart da cok guzel gozukuyor, tadindan da kuskum yok. Icinde tarcin olan her kurabiye/pasta guzeldir.

    ReplyDelete
  6. Mukemmel lezeetleri bizzat tadabildigim icin cok sansliyim :)

    ReplyDelete
  7. Esin, kesinlikle sana katiliyorum, tarcina bayilirim bende:)Eger istersen dene, bunun tadi da cok guzel oluyor gercekten..

    Bedbird, benim pastalarimdan bahsediyorsun dimi? Saka saka. Ben de sansliyim gercekten:) Yetismeye calisiyorum iste hocama:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...