06 March, 2007

Reçel






Ev birkaç günlüğüne de olsa gerçekten ev gibi koktu annem geldiğinde.Tamam o yokken bende elimden geleni yapmaya çalışıyordum ama yine de onun evde olması demek başka bir şey demek.Mis gibi yemek kokuları, mis gibi çamaşır kokuları, kahkahalar, dedikodular demek.Çok çok çok güzel bir dört gün geçirdim ama özlemim geçmedi.



Ayrıca düğünle alakalı planlamalar da yaptık.Kardeşim bana bir defter hediye etti.Düğünle alakalı tüm programı yapabilmek için.Annemle birlikte bir davetli listesi oluşturduk.Ve de Adana da nerelerde olabileceğini.Bir kere kesinlikle açık havada olmasını istiyorum.Çimlerin üzerinde:))) Ve de akşamüstü başlamasını.Müzik konusunda da ilginç fikirlerimiz var sevgilimle.Bakalım işte çeşitli yerlerle pazarlık yapılacak.Umarım herşey istediğimiz gibi olur.Bu arada gelin dergileri alıp, gelinlik modellerine baktım ama 2007 modelleri dedikleri modeller bence o kadar komik ki.Fırfırlı etekler..Hayatta giymem!!! Bi kere gelinlik az da olsa kabarık olmalı:)) Aklımda Kaçak Gelin'den bir gelinlik var(Julia Roberts).Tam olarak aynı değil ama o dört gelinlikten bir tanesini beğenmiştim:) En kısa zamanda o filmi almalıyım.Davetiye olayını da düşünüyoruz tabii.Off of umarım çıkabiliriz işin içinden.O kadar çok ayrıntı var ki!!! Bu arada anneme internette google dan arama yapmayı öğrettim.Onu gelinlik modellerine internetten bakarken incelemek o kadar komikki:) Annem çok sabırsız ve hızlıdır.O yüzden sinir oldu o modelleri açılırken beklemeye.Mouse u o kadar çok tıklayarak ısrar etti ama olmuyor.Eee bilgisayara bizim gibi mi her istediğini anında yerine getirecek:P


Annem gitti, diğer annem geldi.Emmonun annesi:)) O yüzden hala ev kokuları var buralarda.Mutluyum.... Huzurluyum.....


Gülemedim ki hiç

hasta yatağının başucunda

haberi bu yüzden

yoktur annemin

sol yanağımdaki

gamzeden

Komodinin üstündeki

ilaçların sayısı arttıkça

kutularından yaptığım

gökdelenin uzamasına

sevinirdim

Ve bilmezdim

annemin yaşantısındaki

renkliliğin yalnızca

raflarda dizili

kavonozların içindeki

reçeller olduğunu.

*Sunay Akın'ın bu şiirini çok severim.Konumuzla çok alakalı olmasa da bu şiir bana hep çevremizde olan bir sürü kadını hatırlatır..

9 comments:

  1. "Reçel denip turşu fotoğrafı konur mu?" diyecektim. Yazı pek duygusal geldi, vazgeçtim... Allah kavuştursun..

    ReplyDelete
  2. Bir de düğün hazırlıkları işin en keyifli anı... Düğünü hiç hatırlamıyorsun. En azından benim tek hatırladığım 1000 kişinin beni öpmüş olması. Yapılması için 1,5 saat kıpırdamadan durduğum makyajın bu öpüşmelere dayanmış olması.

    Halbuki gelinlik provaları, davetiye tasarımını yaptığımız günler, davetlilerin listesini oluşturmamız. Nikah şekerlerinin tipine karar vermemiz. Yaptırmamız ve onları paketlemek için verdiğimiz kızlar çayındaki cümbüş... Oooo neler neler. Evin yerleşmesi. Ne eğlenceliydi.

    Kendini sıkmayıp eğlenmeye bak.. Defter çok iyi fikir. Bol bol not al... Daha sonra okuyup gülersiniz. Bizim düğün hazırlıkları için bir web sitemiz vardı. Şimdi bakıyorum çok şeker..

    ReplyDelete
  3. Teşekkür ederim.yaa evet öyle oldu aslıda resimlerin yeri ters oldu.Ama reçel fotosunu şiirin yanına koymak istedim :P Umuyorum bu hazırlıklar benim için de eğlenceli olur.Yorucu olacağı kesin ama keyif almaya bakıcam bu hazırlıklar konusunda..Tecrübelere ihtiyacım olacak:))

    ReplyDelete
  4. Ben calarim muzigi fln,ucuza gelir,yazik erkek tarafina fazla yuklenmeyin

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Bedbird sana düşen çok daha önemli bir görev var.Mesela emmo ve benim hakkımda bir film yapıcaktın diye hatırlıyorum ben!!! Yanlış mı hatırlıyorum:))Bu arada merak etme çok fazla yüklenmicem erkek tarafına en ucuz müzikholü araştırıyorum:P

    ReplyDelete
  7. Reçeller,kızlar ve anneleri...Doyumsuz,paylaşılan her an...
    Düğün nerde olursa olsun. yannızda olacağız inşallah:) Bu arada bizim yapacağımız bişeyler yok mu? :)

    ReplyDelete
  8. çırağan sarayı derim başka bişi demem erkek tarafına yükleneceksin tabiki erkek tarafı yüklenilmek için yapılmıştır :) bu arada yapılmasını istediğiniz birşey varsa telefonun ucundayım bilesiniz..böyle şeyler zordur bilirim.. bkz: şeydanın düğünü :) biz erkek tarafına yüklenemedik kız tarafı olarak siz bizim intikamımızı alın göçertin emreleri..:)))nihuhohahahaha ..(kötü adam gülüme şeysi)

    ReplyDelete
  9. ooo tamam ozi ama ben kıyamam ki:)) Bu arada arkadaşlar çok saolun.Zaten biz orda olmadığımız için ordaki bi çok işi sizlere yüklicez merak etmeyin:P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...