10 February, 2012

Kızım 2 aylık


Evet Koza hanım 2. ayını da bitirdi. Dün doktor kontrolüne gittik aşılarını vurdurduk. Çok şükür herşey yolunda. Kızımda bu ay olan değişiklikler şöyleydi:

*Boyu bayağı uzamış, doktor teyzesi de şaşırdı.(61 cm olmuş kızım, biz de hemen voleybolcu mu olacak vs diye geyiklere başladık tabii:P)

* Kilo da almış, neyseki anne sütü ile beslenme şimdilik yolunda:)

*Bu ay uyku konusunda da geçen ay kadar sıkıntı çekmedik. Geçen ay neredeyse geceleri pek uyumuyordu ama bu ay ortalama 3-4 kez uyanma ile tamamladık.

* Hala gündüz uykularını şu mavi anakucağında uyumayı seviyor, oradan kaldırdığımda uyanıyor:P Doktoruna da sordum, kendisinin de 18 aylık bir oğlu var, aynı şekilde olduğunu söyledi, uyuyorsa bırakın orada uyusun, demekki o şekilde daha rahat dedi.

* Elleri ile çok fazla uğraşmaya başladı. Ben zaten çok uzun zamandır eldiven takmıyordum, sevmiyorum çünkü, tırnaklarının çok uzamasına müsade etmedim uzadıkça kestim, hemen hemen hiç çizmedi yüzünü. Sadece dışarı çıkarken üşümesin diye, bir de geceleri farketmeden çizmesin diye eldiven takıyorum.

* Ellerini ağzına da sokmaya başlayınca artık emziğe alışmalı çalışmalarının onlarcası sonrasında alıştı.. Ben de rahat bir ohhh çektim:) Halen emziği tutması için benim 5-6 kere sokuşturmam gerekiyor ama oluyor sonunda:) Uykularının düzenlenmesindeki (bence) en önemli etken buydu. (Şimdi alışması için yırttım kendimi, herhalde ilerde de bıraktırmak için çok çaba harcayacağım:P )

*Hala banyoyu çok seviyor. Artık çıktıktan sonraki ağlamalarını da daha rahat idare edip susturabiliyorum:)

* Şimdiden küçük gelen kıyafetleri var, annemi gülerek anıyorum:) Bize küçükken neden biraz büyük kıyafetler alırdı daha iyi anlıyorum:P

*Son günlerde Seren teyzesinin aldığı peluş çıngırak oldukça ilgisini çekiyor. Ben salladıkça bakıyor. Tabi ben abartıp eline tutuşturmaya çalışıyorum ama yok o kadar da değil daha:P


Şimdilik aklıma gelenler bunlar:)



20 comments:

  1. Annelik ne kadar güzel bir duygu değilmi! insan anne olunca annesini daha bir farklı seviyor ,bebeğinize uzun ömürler diliyorum,sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siyahkuğu, kesinlikle öyle, annemin bugüne kadar ki 'anne olunca anlarsına' laflarına hep gülüp geçmiştim oysa. Şimdi annelik nasıl gidiyor diyen arkadaşlarıma 'annenizin kıymetini bilin' diyorum:) Çok teşekkürler..

      Delete
  2. tadı çıkarılası günler bunlar,sonuna kadar çıkar emi? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaruze, çok teşekkürler, öyle yapmaya çalışıyorum:)) Sağol..

      Delete
  3. ohhh sen ne güzel incecik olmuşsun şimdiden.
    bizimkinin aldığının 2 katı kadar filan da benden gitse ne hoş olacak :)
    aşıdan sonra bir sorun yaşadın mı?
    ben 3 gün elimde şurup bekledim ama gerek kalmadı.
    bazılarında 2.dozlar ateş yapıyormuş.bazılarında hiç yapmıyormuş.
    bakalım nasıl olacak keltoşlar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyosuyu, ah keşkeee, fotoğraftan öyle görünüyor:( doğumdan öncesine göre 6 kilo fazlam var, ki o da normal kilomdan fazlaydı yani toplamda 8-9 kilo vermem lazım ama bu evde oturma ve yeme durumunda nasıl veririm hiçbir fikrim yok:))

      Bu arada çok şükür bizde de ateş olmadı, eşim elinde ateş ölçer ile sürekli ölçtü. En fazla 37,5 oldu, ama 38 e kadar ilaç vermeyecektik zaten, neyseki de çıkmadı o kadar:)

      Belki biraz daha büyüdükten sonra tanıştırırız bizim keltoşları:)

      Delete
  4. Darısı başıma :)
    Maşallah prensese,doğum gününü nice yaşlarınız yazarsın inşallah..

    ReplyDelete
  5. Üfürükten prenses, İnşallah:)) Çok teşekkürler iyi dileklerin için:)

    ReplyDelete
  6. Ouyy maşallah..Okudugum kitapta bu ayda en önemli oyuncagının elleri olduğunu yazıyor, onlara bakıp bakıp otururlarmış :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haydinscim, ben de seni merak ediyordum.. Demir bebeğin de 2. ayını yakında okuruz artık:)

      Delete
  7. kozacık büyümüş de 2 aylık olmuş bile:)herşey biraz daha yoluna girmiş galiba:) eldiven konusunda bizim doktor da takmayın herşeyi dokunarak öğreniyor kısıtlamayın demişti, ben de takmamıştım hiç. şu an defne bir çeşit elli böcük oldu ama onla ilgisi var mı bilemem:)kozayı ensesinden öp:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tcingi, evet ya zaman gerçekten çabuk geçiyor.. Defne gibi ne zaman olur diyordum ama bir bakmışım 8. ay yazısı yazıyorum:) öperim tabii, zevkle:)

      Delete
  8. Ne güzel haberler gelmiş böyle. Maşallah Koza hanıma ve annesine diyelim;)
    Bu büyüme olayları da ne kadar enteresan değil mi, bebekten bebeğe değişiyor her şey. Keşke gaza gelip yenidoğan ve 0-3 ayları, hatta sonraki dönemleri de almasa mıydım acaba demeye başladım şimdi. İndirimlerin cazibesiyle bizim kızın boyu da yarışırsa Koza'nınki gibi, yandık desenize:))))
    Tutma becerileri ne zaman gelişiyordu hatırlayamadım (tüh derslerimi iyi çalışmamışım:)) Hatırladığım ise bu dönemlerde siyah-beyaz geometrik şekillere ilgi duydukları. Monozebra diye bir firmanın kartlarını almıştım bu iş için, daha pratik bir çözüm de sergundan gelmiş, buraya da yazmış olayım (http://www.atolyesergun.com/2012/01/bebeklerle-iletisim-icin-kartlar.html).

    Nice güzel ay dönümlerine, yeni haberleri de merakla bekliyorum. Sonra da darısı başımıza:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anne adayı, çok teşekkürler.. Bence çok fazla bişey alma. zaten çokça hediye de geliyor:) Bir de 0-3 ay dışında 3-6 ay da birkaç tane al.. Malum ilk zamanlar pek dışarı da çıkamıyorsun:P Senin de az kalmıştır artık... Sevgiler:)

      Delete
  9. Anonymous7:28 AM

    Teyzesi Kozayi yer!

    Nilay

    ReplyDelete
  10. ama sız yenırısnız kı masallah Allah daha nıcelerını guzellerını gostersın :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...