18 August, 2010

Veda / Ayse Kulin

Tatile de geliyor sıra ama bugün bitirmişken sıcağı sıcağına bu kitabı yazayım dedim. Ne zamandır bu kadar akıcı bir kitap okumamıştım. Ayşe Kulin’in anlatımını çok severim zaten, daha önce de Adı Aylin, Foto Sabah Resimleri, Güneşe Dön Yüzünü, Sevdalinka, Türkan ve Füreya’yı okumuştum. Ama geneli lise çağlarıma denk geldiği okuyup unutmuştum yıllardır da bir kitabını alıp okumak aklıma gelmedi. Veda’yı ise yine şu cep kitaplarının 9.90 TL’ye düşmesi dolayısıyla D&R’da sepetten alıp kütüphaneme koymuştum. Yaklaşık 1 yıldır birbirimize bakıyorduk. En son tatilde okunacak kitap ararken gözüme çarptı ve birkaç gün içinde bitirdim. Kitap, Osmanlı’nın yıkım günlerinde, İstanbul’da Maliye Nazırı Ahmet Reşat Bey’in konağında geçenleri anlatıyor. İçinde aşk da var, savaş da var, yokluk da var. Ama farklı bir bakışla anlattığı için okuyucuların da farklı bir yönden bakmasını sağlıyor, belki biraz taraflıdır, olsun. Şimdi sırada devamı niteliğindeki Umut var. Arayı soğutmadan ona başlayacagım. Size de bu sıcaklarda bol kitaplı günler dilerim:)

7 comments:

  1. benimde en sevdigim yazarlardan biridir Ayse Kulin. Hemen hemen her kitabinida okudum zaten.
    Fakat bir yanlislik yapmisim Veda yi almadan gidip Umut´u almisim. Okudukdan sonra anladim:))
    Ama simdi Veda´yi alsammi acaba diye düsünüyrum. Sanki artik gerek kalmadi gibide geliyor iste:)

    Birde sana iyi tatiller diliyorum adada

    ReplyDelete
  2. Benim masamda da "Umut" duruyor, işyeri kitaplığından aldım daha bugün. Ama "Veda" nın devamı olduğunu şimdi senden öğrendim. Önce onu okumak gerek o zaman, iyi ki başlamadan okudum yazını:)

    ReplyDelete
  3. Sünter annecim, gerek yok desem Kemal ve Mehparenin aşkına yazık olur:) Boşuna alma ama eğer denk gelirse oku:)Teşekkür ederim:)

    Ceylancım öncelikle yorumuna çok sevindim, çünkü blogunu tanımış oldum ve çok sevdim:) Bu arada Umut'u da bitirdim, Şimdi 3. kitabı bekliyorum:)

    ReplyDelete
  4. Sehnaz2:48 AM

    Merhaba

    Blogunuzu yeni keşfettim

    Kitap okumanız çok güzel.Ben de kitaplarla yatıp kalkıyorum :)

    Size İskender Pala'nın Katre-i Matemini tavsiye ederim

    Selamlar

    ReplyDelete
  5. Şehnazcım çok teşekkürler, Katre-i Matem'i çok duydum gerçekten, hemen istek listeme ekliyorum>:)

    ReplyDelete
  6. Aylardır serinin 3.kitabını bekliyorum ama Ayşe Kulin'in yayınlamaya niyeti yok galiba. Yayınlasa bile kitabı okuyanlar neredeseyse karakterlerin çoğunu unuttu. Araya "Türkan" adlı kitabının sıkıştırmasını ise garipsedim...

    Bu arada;

    Yeni hayata geçirdiğimiz kitap sitesi projemize renk gelsin diye mini bir yarışma organize ettik. Kitap ödüllü bir yarışma. Yarışmamızı sitenizden duyurarak çekiliş hakkı kazanabilir ve sitemizin tanıtımına destek olabilirsiniz… Yarışma sayfamızın linki: http://www.kitapkolik.net/kitapkolik-net-kitap-odullu-yarisma

    ReplyDelete
  7. Kitapkolik, ben de 3. yü bekleyenler arasına girdim şimdiden. Umut'u da beğendim. Çıkar çıkmaz alacağım:)

    Yarışmaya katıldım zaten, geç oldu ama yorumum:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...