26 July, 2009

İlginç bir Sinema Deneyimi




Dün akşam Cinebonus'ta Hayalet Sevgililerim isimli filme gittik. Şu sıralar ruh halim sadece böyle bir filmi kaldırabilirdi.. Belki bi de Harry Potter. Ancak onun hakkında da o kadar kötü yorumlar duydum ki, vazgeçtim. Seçim isabetliydi. Tam da istediğim gibi romantik komedi bir film izledim.

Filmin özeti için şuraya tıklayabilirsiniz.

Filmde ilginç olan ne miydi? İlk bölüm bitip ara verildiğinde iki sevgilinin fotograflarını izlemeye başladık beyaz perdede. Sonrasında o çiftin önümüzdeki ikili oldugunu farkettik. Çalan bir şarkıyla birlikte (Rafet El Roman şarkısı olabilir-hiç emin değilim!!!) bu çiftin fotografları geçiyordu. Çocuk kıza sürpriz yapmış kız da çok şaşırmıştı. Tüm şarkı boyunca fotograf slaytının ardından şarkının da son sözleri olan evlenir misin benimle yazısı ekranda belirdi. Bu arada bütün salon alkışlamaya başladı. Çocuk cebinden yüzük çıkardı ve kızın parmağına taktı. Bizim arkamızda oturan tüm sıra boyunca dizilmiş olan kalabalık da kırmızı gül yaprakları attılar. (Çocuk en arkadaki sırayı ayarlamış tüm arkadaşları için ama kendileri film başladıktan sonra girdiği için kız kimseyi farketmemiş.) Çok güzel bir andı ve ilginç bi fikirdi. Kız da çok mutlu oldu zaten çok heyecanlıydılar.. Ehh kutlamak için de ikinci yarıya kalmadılar tabii. Ben bile çok mutlu oldum, böyle bir çift görünce:)

Sonrasında başka bir ilginçlik oldu, önümüzde oturan yabancı oldugunu önceden anladığımız bir çift bize ingilizce konuşuyor musunuz diyerek sohbet etmeye başladılar. Slayt gösterisini ve yazıları sordular biz de anlattık. Sonra nasıl bu kadar güzel ingilizce konuşuyorsunuz, Türkiyede kimse ingilizce bilmiyor diyerek şaşırdılar. Ben de nasıl olur diye merak ettim. Ama bindikleri hiç bir taksi şöforüyle ve gittikleri cafelerdeki garsonlarla bir türlü anlaşamadıklarından bahsettiler. Kendileri Arabistan'dan gelmişler ve şaşırmışlar bu duruma. Ben de hüsrana uğradım tabii ülkem adına..Çok şeker bir çiftti, İstanbul hakkında bayağı sohbet ettik. Zaten 4. gelişleriymiş ve yanlarında Google mapsten aldıkları haritaları getirmişler, o şekilde rahat geziyorlarmış... Keşke turistlere daha fazla yardımcı olabilsekk!!

İşte böyle bir geceydi. Bomboş ve sıcak İstanbul'da güzel birkaç saat geçirmiş olduk...

13 comments:

  1. nymcımmmm degıl mı ınsanın sadecesade basıt fılmler cekebılıyor..

    bu arada ıngılızce konusunda bence ustune vazıfe olmayan kımsenın bılmesıne gerek yok.. bence gıttıgımız ulkenın dılını anlamaya bız calısmalıyız kımsenın boyle bır zorunlulugu yok.. ben ıtalya ne palermoda ne romada kımseye derdımı anlatamamıstım bır allahın kulu ıng bılmıyordu.. cok kızmıstım ama sonrasında bılmesıne gerek olmadıgını dusundum.. ha bılse ıyı olur ama zorunlu degıl.. ben solzuk aldım ve oyle anlastım.. ne bıleyım boyle dusunuyorum

    ReplyDelete
  2. Anonymous3:06 AM

    Ben de Istanbul trafiginde teklif ettim :)

    ReplyDelete
  3. Anonim arkadaşın fikri de süpermiş :) Daha çekilir kıldı böylece, hatta yok etti çileyi. Bazen böyle haberler okuyoruz da, şahit olandan dinlemek çok daha keyifli oldu.

    ReplyDelete
  4. Yasscım, tavsiye ederim sen de bu sıcakta git izle:P Bu arada tabiki herkes bilmeli değil ama ne bileyim en azından taksi şöförleri ve esnaf sadece kendine yetecek kadar kelime bilse iyi olur diye düşünüyorum, çünkü o kadar komik diyaloglar gördüm ki:)

    Anonymous, ya da Tolga mı demeliyim:) Allah şimdiden bir yastıkta kocatsın o zaman..

    Denizcim, o kişi benim kaynım oluyor (böyle deyince çok komik oldu) Teklif ettiği kız da yakında eltim olacak:))) Çok orjinal fikirleri vardır kendisinin...

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:10 PM

    Walla dayanamadim yabanci dil konusunda ben de fikrimi soylicem:),bence herkesin dunyada konusulan her dili ogrenmesine ve bilmesine gerek var,madem ki tek dil yok bari aradaki engelleri ortadan kaldiralim.Iletisim kurmanin en etkili yolu konusmaktir.

    ReplyDelete
  6. he he çok romantik bence !!

    Ve şahit olmanız da çok eğlenceli olmuş ;)

    ben de istiyorum ben de :pPpp( çok mu geç kaldım ??))

    ReplyDelete
  7. O zaman Tolga bey ile müstakbel eşine mutluluklar dileriz :) Alırız yakında ayrıntılarını, düğün sürprizi de bekleriz ayrıca :)

    ReplyDelete
  8. Anonymous6:22 AM

    Ayyyy çok romantik gerçekten :)) Bayıldımmmm

    Bu arada dil olayı bende de sorun var...

    Canım ya sen Aşk'ı okudun mu? Ya da puslu kıtalar atlasını??

    ReplyDelete
  9. Anonim abicim, dogrudur..

    Çiğdem, ben de öyle düşündüm ama malesef 2miz de geç kaldık:))

    Denizcim inşallah:))

    Çilekli Pasta, en azından çok acil olan kelimeleri bilsen çok işe yarar bence<:) Benimki de süper değil ama idare ediyorum işte. Bu arada Aşkı yeni aldım ama şu anda kardeşim okuyor, ben de Arafı okuyorum. Puslu Kıtalar Atlası ise birkaç ay önce almıştım ama bi türlü başlayamadım:( İnşallah en kısa zamanda ikisini birden bitirir yazarım burada:)

    ReplyDelete
  10. Anonymous10:56 PM

    Bab-ı Esrarı okudun mu canımcım?

    ReplyDelete
  11. Yok canım yaa, malesef bugune kadar hiç Ahmet Ümit okumadım. Fırsatım olmadı niyeyse:P

    ReplyDelete
  12. Çilekli pasta11:04 PM

    işte buna sevindim :) O zaman yakında okuman dileğiyle :) sakın alma sen anlaştık mı

    öptüm kocamannn

    ReplyDelete
  13. Yaaa deli misin seeen:) tamam anlaştık:)))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...