29 August, 2008

trüflerimm benim:)

Gecen hafta yogun calısmanın ardından ve yine cumrtesi ögleye kadar calısmanın ardından eve gelip bi de evde calıstım.. Ben hep diyorum 'Allah bana rahatlık vermemiş' diye. Şöyle keyfine çok düşkün bi insan olamadım ben. Hep bi enerji bi enerji, anca oturunca anlıyorum yoruldugumu:)



Gecen hafta su gördügünüz truffleri yaptım ancak benim için tam bir eziyet oldu. Nedeni ise sıcak havalar...Buzlukta önceden kalan kakaolu keki iyice parcaladım, sonra çikolatayı içine biraz krema ekleyerek erittim ve bu karışımı dolapta beklettim ancak o sıcakta ne kadar bekletsem de çıkar çıkmaz mahfoldular, birkaç kere aynı şeyi tekrarladıktan sonra çareyi bütün alet edevatı odama klimanın karşısına taşımakta buldum. Ama değdi neyseki, işte bu güzel görüntü ortaya çıktı, ben de bakip bakip hatırlayim diye fotografını çekip buraya koydumm:)

**

Annem sagolsun Adanadan gelirken taze fıstık getirdigi için, en uzun sürede yazdıgım post oldu sanırım bu:) Bir elimde fıstık, bir elimde klavye..


7 comments:

  1. Bu şirin şeylerden hiç yapmadım, çok güzel görünüyor. Acaba buzlukta surmaya devam ederler mi? Kahve yanında acil arkadaşlık etmek üzere buzluktan çıkarlar mı? Eline sağlık Nymcim :)

    ReplyDelete
  2. Denizcim kesin denemelisin, hem çok kolay, hem de beklenmeyecek kadar güzel:) Ama havaların biraz daha sogumasını bekle:) Benimki kısa zamanda bitti ama bence buzlukta da kalabilir..

    ReplyDelete
  3. hamarat kadın boyle olur ıste.. cok guzel gorunuyo pıt pıt agıza atmalıkk:) ya nym bende evlenınce boyle guzel seyler yapar mıyım dersın:P

    ReplyDelete
  4. Yasss, çok sagol eminim sen daha güzellerini de yaparsın:) İşte sevgilim bu kadar yogun çalışınca ben de aklımı yeni tariflerle bozuyorum:P

    ReplyDelete
  5. Enfes süper can çekmelik... Sağol aklıma düşürdüğün için:)))

    ReplyDelete
  6. cok guzel gozukuyor eminim lezzetlidir de ama bunu yapacak kadar sabrim yok sanirim. Daha once senden aldigim brecel tarifini de iki kere yaptim. Her iki denemem de lezzet acisindan guzeldi ama goruntu bakimindan senin yaptigina yaklasamadim. Neyse ki kendime yapmistim da estetik kaygim yoktu :) yapilan pastaya sekil vermek gibi bir yetenegimin olmadigini kabul etmek zorundayim sanirim, "eline yuzune bulastirmak" deyiminin duz anlamini her seferinde yasiyorum cunku :)

    ReplyDelete
  7. Ilkayy, canin cektiyse hemen yapip gonderirim:) Senin icin degil, bebis icin:P

    Esin, bu goruntusu kadar mesakkatli bise degil fazla sabir gerektrimiyor:P Hem benim de cook batirdigim pasta, kurabiye oldu simdiye kadar:( Yapa yapa deneyim kazaniyor insan:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...