14 January, 2008

Fuar ve Adana




İstanbul, Bursa ve İzmir’de her yıl kitap fuarları düzenleyen TÜYAP, geleneği 15 Ocak’ta ilk kez Adana’ya taşıyacak. 100 yayınevi ve 300 yazarın katılacağı Çukurova Kitap Fuarı’nda söyleşi, panel, sergi, şiir dinletisi gibi toplam 60 etkinlik yapılacak. Altı gün sürecek fuarın tamamına katılacaklar için Adana; Seyhan Nehri ve Gölü, tarihi evleri, nehir kıyısındaki yürüyüş yolları, şırdancıları, kebapçıları ve ciğercileriyle güzel bir gezi vesilesi. (Hürriyet Gazetesi, cuma eki..)

Düşündüm de, yıllar önce kardeşim İstanbulda okurken buraya geldigimde, saldırırdım her yere gitmek, her faaliyeti görmek için..Birinde Kanlıca'dan Tüyap kitap fuarına gitmiştik..Coook uzun bir yolculuktu.Ama degmistii.. Cok guzel kitapları cok ucuza almıstım..Hele de hafta içi bir gün olması, cok kalabalık olmayan bir ortamda saatlerce kitapların arasında gezme zevkini yaşatmıştı bana..Gazetede okudum, bu yıl ilk defa Adanada olacakmış kitap fuarı, keşke orada olsaydım da gidebilseydim..2 yıldır burada yaşıyorum ama daha önce misafir olarak geldigim kadar gezemiyorum...İşte küçük şehirde yaşamanın ayrıcalıkları bir başka güzel:)






*Bi kere gün içinde bir çok plan yapıp, bir çok yere gidebiliyorsunuz.

*Trafik nedir bilmiyorsunuz..
*(Özellikle de İstanbulu gördükten sonra) Hiç bir yer kalabalık degill..
*Herşey çok daha ucuz..(Gerçi giyim konusunda buraya haksızlık yapmayalım)
*Yeşil alan çok daha fazla..
*Herhangi bir etkinlik oldugunda (tiyatro, konser vs.) hemen haberiniz oluyor.Gitme şansınız buradakinden çok daha fazla oluyor..(Sevdigim bir çok ünlü her hafta bi yerlerde sahneye çıkmasına ragmen daha neredeyse hiçbirini izlemedim, ama Adanadayken öyle miydim:( )
*Gittiginiz kafe sayısı çok fazla olmadıgı için bir çok yerde tanınıyor ona göre bir hizmetle karşılanıyorsunuz.
*Alışveriş merkezi buralara göre az oldugundan mecbur dışarda plan yapıyorsunuz..
*Bir çok yere yürüyebiliyorsunuz..
*Daha anlayışlı insanlarla bir aradasınız..(büyük şehirlerde herkes patlamaya hazır bir bomba)
*Arkadaslarınızı ve akrabalarınızı daha az aksatıyorsunuz.
*Kendinize daha çok vakit ayırabiliyorsunuz.
*Yolda yürürken birileriyle karşılaşma olsılıgınız çok daha fazla..

Tabi bununla birlikte eksi yönleri de var, ama ben onları düşünmek istemiyorum:))
Adanayı özledim galiba yine.. (bir de kebabı - bulgur pilavsız olanından:))


**Ortadaki fotografı üniversitedeyken çekmiştim.Digerleri google'dan alınmıştır.

9 comments:

  1. birşeyi unuttun ben varım adanada :) "ozan döncem ben sana der gibi bakma monitöre :("

    ReplyDelete
  2. Ozan, tabiki sen ve bikac arkadasim daha orayi ozlememin en onemli sebeplerisiniz:)Saymaya gerek duymadigimdan yazmamisimdir..

    ReplyDelete
  3. Yuzevlere gidelim yaaa

    ReplyDelete
  4. Genelde yazin Adana'ya gidebildigim icin, etkinliklere denk gelemiyorum. ama Adana'da kultur gezisi yapmak istiyorum bundan sonraki gidisimde.
    Kitap fuari da eskiden guzeldi. Simdi %20 indirimle kitap satan yerler var zaten, Beylikduzu'ne gitmeyi yorgunluk olarak goruyorum. Ayrica sahaflari da unutmamak lazim. En guzel kitap alisverisi orada yapiliyor.
    Baraj golu fotografi da cok guzel. Ben de bu yaz Adana'da ilk defa yalniz basima (genelde annemlerle gittigim icin, bunca senedir Adana'yi ogrenemedim, o yuzden onemli bir ayrinti :) Cukurova Uni.'ne gittim, Balcali otobusunden bu guzel manzaraya tanik oldum ama bu kadar guzel fotograflayamadim.

    ReplyDelete
  5. Bedbird, bence de:))

    Esinn, ne güzel sen de az da olsa biliyorsun Adanayı..Belki çok da fazla gezilecek yeri yok ama insan kendi dogup büyüdügü yer olunca daha çok seviyor:)) Kitaplar ise, ben genelde internetten alışveriş yapıyorum ama görerek dokunarak almayı tercih ederdim..Önerebilecegin sahaf var mı?? (Ben pek bilmiyorum da)

    ReplyDelete
  6. Anadolu yaakasinda Kadikoy'de akmar pasaji var. Ama benim genelde ugradigim Taksim'de Glatasaray lisesi'nin karsisindaki sokakta bulunan sahaflar, Balik Pazari'ndan da girisi var pasajin. Bir ara cok sIk gidiyordum, ayni kitaptan birkac tane olunca, en eski, en sarisini almak gibi bir secenegin de oluyor :)

    ReplyDelete
  7. hatta mavi bulvarda da var.. baraj lisesinin önünden gidiyorsun yaklaşık 300 mt ilerde sağda bir yer var orasıda iyi :) herkes biryerleri tarif etmiş bende tarif edim dedim..:)

    ReplyDelete
  8. aa mavi bulvar mi??? otobus icin referans noktam duygu kafe, ancak oraya birisi birakirsa anneannemin evini bulamiliyorum :) onun disinda imkansiz.

    ReplyDelete
  9. Esin, tavsiyelerin icin tesekkurler en kisa zamanda bakicam:)) Kadikoye pek gidemiyorum ama taksimdekine bakicam..Bu arada Duygu kafe heralde bi cok kisinin referans noktasi annanen de mavi bulvarda oturuyor sanirim:)) Vay bee, hic tanimadigim biriyle burada Adana muhabbeti yapmak garibime gitti..

    Ozan, benim mavi bulvarda bildigim en iyi yer Onay 2 Kebap salonudur:))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...