29 December, 2007

Fındıklı Breçel

Ne zaman fırında bir yemek yapsam, aa fırın yanmısken sunu da bir yapıvereyim diyorum (sankı fırın çok zor yanıyormus gibi:)) Hafta içi akşamları genelde bi şeyler yapıyorum yeni tarifler deniyorum ama yapay ışıkta çektigim fotograflar çok güzel görünmediginden bloga ekleyemiyorum mecbur haftasonunu bekliyorum:P



Bu arada biz fotograf olayını abarttık, her boşlukta bi yere gidip bişeyler çekebilir miyiz diye düşünüyoruz..Henüz makinenin tüm özelliklerini öğrenemedim bile..E yavaş yavaş..Ayrıca yemek fotografı çektikçe, bir çok blogta gördüğüm fotografları çekmenin de ne kadar zor oldugunu anlıyorum.Çünkü takip ettiğim bazı bloglarda inanılmaz güzel fotograflar var ve kolaymıs gibi görünüyor ama hiç de kolay degilmiş..Daha çook acemiyim ben:P



En son, Fındıklı Breçel yaptım.. Bu tarifi Radikal'den çıkan Tatlı Kitap'tan aldım..(gayet güzel tarifler var sırayla denemeye çalışıyorum..)Breçeli ben ilk defa duydum bisküvi gibi bir kıvamı oluyor.Tadı benim çok hoşuma gitti..



Malzemeler



-250 gr margarin
-100 gr pudra şekeri (4/5 bardak)
-1 adet ymurta
-4 su bardagı un
-1 tutam vanilya
-1 çorba kaşıgı kakao (artırılabilir)
-1 adet yumurta akı (çırpılmış)
-100 gr ince çekilmiş fındık



Yapılışı



Margarini ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Unu vanilyayı ve kakaoyu da ekleyerek bisküvi hamurunu elde ediyoruz..Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.Hamuru tezgahta açarak istedigimiz kalıpla şekil veriyoruz..Yaglı kağıt serili bir tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürerek çekilmiş fındık serpiştiriyoruz. Fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz..

*Benim kalıplarım kandil simidi şeklindeydi (ortası boş simit) gayet de güzel oldu..Çok kocaman parçalar halinde olunca böyle güzel olmazdı sanırım..

**içinde kabartma tozu olmadıgından pek kabarmıyor o yuzden de tepsiye dizerken çok fazla aralık bırakmaya gerek olmuyor.

***1-2 gün kaldıktan sonra da tadı gayet güzeldi.(Su anda 2 günlük ama kahvemin yanında gayet hoş oldu:)



Afiyet olsun...

6 comments:

  1. himmm..guzel gozukuyor. Zaaman sikintisi cektigim icin kolay yapilan, fazla ugrastirmayan kurabiyeleri seviyorum. Sabahlari sutle cok guzel olur bu da :)

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:38 AM

    Çok güzel gözüküyor :) eline sağlık, fotoğraf sevgisi budur :)

    iyi yıllar dilerim

    ReplyDelete
  3. Esin hosgeldin:) Ben de senin sayfanı sık sık ziyaret ediyorum ama yorum bırakmak kısmet olmamıstı:) Bu arada ben de süt ve kurabiye ikilisini severim breçelin yanına da yakışıyor..

    Çilekli pasta, tesekkurler, valla elimden gelenei yapıyorum fotograf konusunda kendimi geliştirmek için. Zamanla belli olacak blogumdan:)

    ReplyDelete
  4. fotoğraf konusunda ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum ama ışık iyi olmasa da yayımlamadan edemiyorum:) tarif çok hoş görünüyor ben de ilk kez senden duyuyorum. deneyeceğim.

    sevgiler...

    ReplyDelete
  5. Trakya yöresine ait bir reçel aslında bu...o yüzden breçel diyorlar...Bende tadına baktım süper olmuş...

    ReplyDelete
  6. Aaa bak ben niye dusunemedim bunu bedbird:)) Afiyet olsun, umarim begenmissindir:P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...