05 September, 2006

iş görüşmesi

Bugün hayatımın ilk iş görüşmesini yaptım.Garipti biraz.Öncelikle burdan çok önemli bir dipnot düşeyim: asla büyük konuşmamak lazım.Ben üniversiteye girdiğimden beri asla bankacı olmam diye düşünürken, bugünkü ilk mülakatım bankanın çağrı merkezi içindi.İtiraf ediyorum.Hayat beni zorladı naapabilirim.Yaa geldim buraya iş arıyorum ne zamandır.. iş miş yok kardeşim. Ya idari bilimlerden mezun olmayacaksın, ya 3-5 yıl deneyimli olacaksın, ya da bankada çalışacaksın..(ya da torpilin olacak ki bende o yok!) Ben de mecburen başvurdum.Henüz diplomamı da almamıştım ve şartları bana uyan tek yer orasıydı.Hatta vardiyalı çalışma saatlerini bile göze alarak gittim.(Telefon bankacılığ old.)Sabah tersliklerle başladı.Cv'min çıktısını alcam ama bilgisayarda göründüğü gibi çıkmıyor bir türlü.Ya resim bi yanda ya da yazılar.Bayaağ bi uğraştan sonra başardım ve bikaç tane çıktı aldım.Ne kadar tuttu biliyo musunuz?12 ytl. İnanamadım.Ama ödedim tabi eşek gibi!!Sonra bilmediğim bir memlekette kuaför bulma sıkıntısını yaşadım.Sonunda bi tane buldum.Adam sanırım ilk defa saç fönlüyordu.İnanılmaz acemi ve yavaştı.Sonra koşturarak eve gelip hazırlandım ve trafiğin çok yoğun olduğu bir zamanda randevumdan 5 dk önce yetişebildim görüşmeye.İçerde biraz bekledim tabi, benle birlikte bekleyenler de vardı.Diğer arkadaşları şööle bi süzdüm en özene bezene giyinen bendim.Kızlardan bi tanesi sabah yataktan kalktığı saçla gelmişti nerdeyse.Çocuklardan biri de kravat takmaya üşenmişti.Neyse görüşmeye girdik.İşte fiks sorular neden bu işi istiyorsun falan ne katabilirsin? vs.bende hiç istemememe rağmen yazdım bişeler.Cumaya kadar haber vercekler.Eğer kabul edilirsem iyi bir oyuncuyum demektir:) Ama pek sanmıyorum.Bööle işte ilk iş görüşmem.Bu arada ev ortamım son 2 gündür süper.Yurt gibi.Dedikodu forever..Bi de başımızda buhran abi bile var:) Neyse döncem sonra...

3 comments:

  1. Hadi bakalim simdi cevapla Matematiksel Iktisat mi zor yoksa hayat mi?Bu arada ev ortamin ne kadar super,ayrinti biraz ayrinti lutfen :)))

    ReplyDelete
  2. hayırlısı olsun inşallah :) dikkatli ol!

    ReplyDelete
  3. hahah :)iş aramak, matematiksel iktisatın yanında işaret ve serçe parmağının üzerinde evereste saatte 300 km hızla tırmanmak kadar zordur.. senin ocak ayındaki sınavını hoca sana yapmasın sen hocayı sınav yap bence :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...