10 August, 2009

Tahsin Yücel


Herhangi bir kitabını beğendiğim yazarın çoğu kitabını almaya çalışırım.Tahsin Yücel de bunlardan biri. İlk olarak Kumru ile Kumruyu okumuştum. Mutfak Çıkmazı ve Kumru ile Kumru birbirine benzeyen kitaplar. İkisinde de kahraman bir şeylere tutkuyla bağlı. Çok kısa sürede okunan romanlar. Gökdelen ise benim okudugum en güzel Tahsin Yücel romanı.. Daha farklı, sürükleyici bir anlatımı var. Geleceğin Türkiye'sini anlatıyor-çok da güzel anlatıyor- Eğer bir kitabını okuyacaksanız bence bu olsun:) Komşular birkaç öyküden oluşuyor. Bazı öyküleri sevmeme rağmen bazılarında sıkılmıştım. Yukardaki 5 kitaptan Peygamberin Son Beş gününü okuyamadım henüz. Hep önceliği başka kitaplar alıyor. Son olarak bir de Yalan'ı okumak istiyorum. Bir sonraki Taksim Can Yayınları ziyaretimde onu alırım büyük ihtimalle.
Tesadüfen ekşi sözlükte Tahsin Yücel'le ilgili eleştirileri okurken dilinin çok ağır oldugu vurgulanmış (gerçi ben hiç çeviri bir kitabını okumadım) ama bana hiç öyle gelmiyor. Siz hiç kitabını okudunuz mu? Nasıl bulursunuz?

3 comments:

  1. Anonymous12:03 AM

    Canım ben okumadım ama son günlerde nefes almaya bile vaktim olmadığından şibumiyi bile iki sayfa okuduktan sonra sızıyorum resmen.

    kargon gözümün önünde hazır onu bile daha teslim edemedim.

    sayende yeni yeni yazarlar öğrenmek çok güzel. aklımda olsun bu yazarda.

    ReplyDelete
  2. Cilekli pastam, oku bitir de yorumunu alayim:) Cok sagol yaa gercekten gerek yoktu ama sevindim:) Acele etme daha sirada okuyacak kitabim var benim:P

    ReplyDelete
  3. Peyganberin son beş günü'nü şiddetle tavsiye ederim

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...