03 February, 2008

Lucky Luke




Bu hafta büyük bir heyecanla sinemaya gittik, yeni açılan Cinebonus'ta iş çıkışı stres atmak için Redkit'i izledik..İlk salona girdigimizde bir sürü çocuk oldugunu gören abim 'Alla alla Redkit büyüklere göre, niye bu kadar çocuk var ki?' dedi ama çıkışta niye oldugunu anladık. Tam bie çizgi filmdi. Kitaplarındaki kovboy ruhunu bulamadık:)


Bi kere gölgesinden bile hızlı silah çeken adam neredeyse hiç silah tutmadı. Ayrıca seslendiren kişi de 'Köksal Engür' degildi, ki kulaklarımız yadırgadı.. Ben hep sevgilim yüzünden böyle oldum aslında. kendisi işi yüzünden bu konulara çok duyarlı oldugundan yıllardır ne zaman film izlesek beni sözlüye kaldırır 'bu ses kimin' diye. Ben önceden hiç dikkat etmezdim. (Tabi bazı sesler vardır ki mesela redkit, ya da fred çakmaktaş gibi, mutlaka bilirsiniz ve başka sessi yadırgarsınız) Ama onun dışında ben mutlu mesut filmimi izlerdim..Ama onunla birlikte sinemaya gidince bazen filmin ortasında o da bulamaz adamın ismini sonra bana sorar, hani şu filmde şu rolde oynuyodu neydi adı diye:)) Ben de işte daha hassas oldum bu konuda.



Filme dönersek: Joe'yu ise Peker Açıkalın seslendiriyordu ki gayet başarılı olmuştu. Ayrıca Avarel her zamanki gibi beni çok güldürdü.. Ben tüm kitaplarını okumadım ama tecrübeli biriyle gidince ögrendim ki tüm kitaplarındaki maceraların bir kolajıymış (ve ben olaylar olmadan ögrendim ne olacagını:P ). Bütün karakterler vardı.. Hoş vakit geçirdik mi: evet, ama istedigimizi bulamadık kısaca.. Bence boşuna para vermeye gerek yok yani.. Bilginiz olsun..




P.s. Bu arada Dizimax'i bekleyemedim ve Lost'un 4. sezonunun ilk bölümünü bulup izledim.. İnsanın elinde diger bölümlerinin cdsi olmaması ve 1 hafta beklemesi ne kadar kötü bi duyguymuş anladım:(

9 comments:

  1. Red Kit yayinlanmis tum maceralarini okuyan birisi olarak seninle ayni fikirdeyim ama misir guzeldi :)Sadece cok guldugum Rin Tin Tin in repligini sizlerle paylasmak istiyorum...Tabi ki kitaptan alinti... "O gun evden ilk yalniz cikisimdi,babam fazla uzaklasma dedi,bir daha onu gormedim " :)

    ReplyDelete
  2. Sevgili nym
    Sizi deniz abladan bulup okumaya başladığımdan beri daha tanıdığım bu sobe yazılarınzla daha sevdim diyebilirim.Tüm yazılrınızı okudum biliyormusunuz?Geldim merhaba demek istedim.birde baktım anonim kapalı.

    İpek K.


    Şeklinde bir yorum geldi İpek K.'dan. İletmesi benden okuması senden :)

    ReplyDelete
  3. Bedbird, misir superdi, yine misirli sinema gunlerinde gorusmek uzere:)Bu arada bu repligi duyunca da aklima hep sen geliyosun:P

    Denizcim oncelikle sana cok tesekkur ederim elciligin icin:)

    Simdii, Ipek oncelikle hosgeldin:) Anonim icin actim yorumlari. (umarim olmustur:P) Usenmeyip Denizin sayfasindan bana yorum goinederdigin icin cook tesekkur ederim cok mutlu oldum...Ben de seni tanimak isterdim, sen neden yazmiyorsun??

    ReplyDelete
  4. Anonymous10:35 AM

    Sevgili nym
    asıl ben çook teşekür ederim yorumu açtıgın için.ben ilk deniz ablayı okuyarak başladım blog dünyasına adımımı.Sonra oradan Biyoya rastladım.en zor günlerimden olan bir gece yazılarıyla beni okadar güldürdüki onu çok sevdim,iletişime geçtim.

    Deniz ablanınher işini beyenip harika biri olduğunu tahmin ediyorum.onu çok seviyorum.Deniz abladandan diyer blogları okuyorum ama hepsine ses etmeyi kendime yakıştıramıyorum (:
    Biyoda sahtekar bloglar diye yazı serileri yazınca sizlerin 'kimki bu ,ne istiyor bizden nereden çıktı' demenizden korkuyorum sanırım :P
    Kına,nişan,düyün,iş her yazını ilgiyle takip ediyorum.blog okumak açmaktan daha zevkli geliyor aslında herseferinde deniyorum hata biyo ültimatom verdi ya açacaksın ya açacaksnı die ama cesaret edemiyorum kim okuyup ne yapacak benim sıkıcı yaşantımıki ne yazarım hergünki diye erteleme dönemindeyim.
    Çok sevgiler
    Kim derseniz Biyonun İpek k'sıyım ben(:
    tarkanın baldızı berna gibi tanımlaması gibi oldu ama sanal şöhretimi Biyoya borçluyum nede olsa.

    İpek K.

    ReplyDelete
  5. İpek inanmıyorum yaa:) Ben de kendi sıkıcı rutin hayatımdan bi şeyler yazıyorum işte bir okunma kaygım olmadan:) Ama okuyanları görünce de seviniyorum çok. Hele de senin yazdıgın gibi güzel yorum alınca:) Eminim senin için de öyle olacak. Ben sadece arkadaşlarımdan uzagım ara sıra onlar benim günlük rutin hayatımı okusun diye ve de ilerde unutmamak için sevdigim kitaplar izledigim oyunlar, filmlerden bişeyler uyduruyordum.Hem sen de yavaş yavaş bi sürü şey bulursun eminim. Ben de seni okumak, hayatınla tanışmak için sabırsızlanıyorum:P

    Görüşmek üzere..

    ReplyDelete
  6. ya tatıllerde sınemaya gıtmemek lazım sagımız solumuz cocuk oluyo.. bende kuzenımle takılıyorum bu aralar sınemaya gıttık gecen.. malesef benı maskelı 5lılere soktu.. ben hayatımda para verıpte bu kadar ıskence gormedımm... red kıte gıdelım dıe yalvardım.. dınlemedı.. en azından avarel varmıs dı mı:P

    ReplyDelete
  7. Yass, kesinlikle ben de tercih ederdim Redkiti:)) Sana geçmiş olsun diyim maskeli beşlerin hiç bi serisine dayanamadım ben:)) Ama katlanıyoruz işte sevdiklerimiz için böyle filmlere..

    ReplyDelete
  8. Anonymous10:49 PM

    Ben haftasonu pokemona gitmek gibi bir hata yapmistim. Cocukların anneleri bile kalmamisti, tek buyuk bendim herhalde :) Red Kit'in gazetelerin verdigi cizgi romanlarini okudum sadece ama her pazar sabahi sabirsizlikla beklerdim izlemek icin. Film hakkinda olumsuz yorumu duyduguma gore gitmemem icin onemli bir sebep :) Dublajsizi yok muydu acaba?

    ReplyDelete
  9. Esin, bence de pek gerek yok gitmeye:) Bu arada ben de eski Redkitleri okurdum bi de simdi Remzi yayinlariydi sanirim cikrdigi ince uzun kitap serisi var o da gayet guzel.Kadikoy'e her gittigimde oradaki bir kitapcidan aliyorum:) Bu arada Pokemon'a kanim kaynayamadi hic. Ben hep eski cizgi filmleri tercih ederim:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...