06 June, 2012

Az yumurtalı Krem Karamel



Krem karamel bana küçüklüğümü hatırlatır. Annem evde olduğu dönemlerde bir misafir geleceği zaman hep yapardı. Tadını çok severdim. Sonra niyeyse yıllarca yemedim. (tabii annemin çalışırken yemek dışında bişe yapmaya vakti kalmadığından olabilir:)

M. annem de krem karameli çok güzel yapıyor. Hep onda yiyordum geçenlerde ilk kez kendim de yaptım ve gerçekten çok güzel oldu. En güzel yani da 1 yumurtalı ve oldukça pratik olması. Genelde krem karamel tarifleri 5-6 yumurtalı..

İşte benim tarifim:

-1 kg süt
-1,5 fincan mısır nişastası
-3/4 su bardağı şeker
-1 yumurta sarısı
-1 pkt vanilya

Bu malzemeleri karıştırarak iyice pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp küçük kaselere bölüyoruz. (6 tane çıkıyor) 

Daha sonra teflon bir tavada 6 tatlı kaşığı şekeri karamel olana kadar iyice yakıyoruz ve kaselerin üzerine kaşıkla döküyoruz. (korkmayın o sonra altına kadar iniyor) 

Buzdolabına koyuyoruz, birkaç saat sonra ya da ertesi gün çıkarıp bir tabağa ters çevirip, isterseniz üzerine de hindistan cevizi serperek afiyetle yiyoruz:)

Hadi siz de deneyin... 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...