18 March, 2008

Bir Sehnaz Oyun

Tiyatro izlemeyi seven hemen herkes 'Ah Su Gencler' ya da 'Tore'yi mutlaka izlemistir. Ben de bu oyunlari izleyip tanidim Turgut Ozakman'i.Onun yazdigi muzikli eglenceli bir oyunda rol almaya baslayinca da sevdim. Gayet ic bayici tarih konularini o kadar guzel ve renkli anlatmisti ki..(Son yazdigi Su Cilgin Turkler ve Dirilis okunmaya deger..)

Bu haftasonu da AKM'de 'Bir Sehnaz Oyun'u izledim. Yine kalabalik kadrosu olan, dansli muzikli, anlaticisi olan bir oyundu.Neredeyse kadrosu kadar kalabalik da orkestrasi vardi. Zaten icinde canli muzik olup da kotu olan kotu bir oyun izlemedim hic. Dekor da muthisti. Oyunda soylenen bazi sarkilar dilime dolandi:)

Yakinda Istanbulda film festivali baslayacak, kendime uygun oldugum zamanlarda film secmeye calisiyorum ama izlemek istedigim bir cok film hafta ici (ve bilet fiyati da 3,5 yetele) Ama ben gidemiyorum:( Haftasonlari olan filmler arasindan birini secmeye calisacagim.

*Rolling Stones'la ilgili 2 tane film var (Shine a Light ve Sympathy for the Devil birinden birine mutlaka gitmek istiyorum:)
** Biletler 22 sinde satilmaya baslayacak, gitmek isteyenlerin bilgisine..

4 comments:

  1. Istanbul gibi bir yerde aktivitelere zaman ayirmak cok zor. Bir de merkezde oturmuyorsan, trafik cilesi eksik olmuyor.

    Ben de senden tiyatro oyunlari hakkinda bilgi alacaktim. Uzun zamandir gitmiyorum tiyatroya ve seni okudukca imrendim. Tavsiyelerine ihtiyacim var. Avrupa yakasinda olmasi ve felsefik bir oyun olmamasi tercihim :)

    ReplyDelete
  2. Esincim cok haklisin, ben de mesela film festivali icin genelde hafta ici aksama bilet alamiyorum sonra donus eziyet gibi oluyor:)
    Tiyatroya gelince, ben genel olarak Devlet Tiyatrosunun oyunlarini izliyorum hem fiyatlari ozel tiyatrolara gore daha ucuz, hem de daha kaliteli(bence:)
    Eger uzun suredir oyun izlemediysen Bir Sehnaz Oyun tam sana gore, iyi vakit gecirirsin, hic sikilmazsin.Cayhane de gayet iyi.'Ben Ruhi Bey Nasilim' tek perdelik ve Edip Canseverin bir siirinden olusuyor.Orta halli.Yangin Duasinda ben inanilmaz skildim, (belki de ben anlamadim ama:)) pek onermem.

    Leenane'in Guzellik Kralicesi ise yillardir oynuyor ve ben yillardir izlemek istiyorum ama hala bilet bulamadim:( Eger sen bulursan birlikte gidelim:)

    Yani oncelikli olarak Bir sehnaz oyun ve Cayhaneyi tercih et bence. ZAten bu oyunlarin kadrosu kalabalik oldugundan AKM'de oynuyor sadece:)

    Bu arada Belediye tiyatrolari da daha guncel ve akici oluyor ama bana cok yakin olmadigindan ben gidemedim bi turlu ama sana yakin bi belediye tiyatrosu varsa bicok oyunlari guzel..

    Iyi seyirler:P

    ReplyDelete
  3. Tavsiye ettigin oyunlari not aldim, sonra da AKM'den program aldim ama gelecek ay gidebilecegim. Sana cmt mi pazar mi uygun? Leenane'in Guzellik Kralicesi'ne bilet bulursam ona gore alayim :)

    ReplyDelete
  4. Esiinn, valla o oyun icin her gun musaitim:) Cumartesi de olur, pazar da:P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...