07 December, 2007

sekerparem, hediyem ve ben:))

Oldu en sonunda oldu benim de dijital fotograf makinem oldu:)) Sevgilim bana yilbasi hediyesini verdiii.. (biraz erken oldu aslinda genelde bunu ben yapardim erkenden hediyesini verim de kullansin diye ama galiba o da bana benzemeye basladi.) Gec te olsa filmli makineden dijitale terfi edebildik.. Gerci ben ufacik, minicik cantamda tasiyabilecegim bir makine isterken, gayet kocaman profesyonel bir makinemiz oldu..(tabi sevgilim biraz kendini de dusundu burada ama ben bu olayin tarafini gormezden geliyorum..:))



Bende onceki gun yaptigim sekerpareyi cektim hemen... Mutfakta vakit gecirmeyi severim ben, sonunda bunlari da fotograflayabilecegim icin mutluyum:P



Annem calistigi icin, kardesim ve ben ilkokuldayken mutfaga girip cesitli deneyler yapardik..Yaptigimiz basarili deneyimlerden bir tanesi annemin bazi yerleri pasta lekeli sari kapli 'Bereketli Olsun' kitabindan sekerpareydi...



Iste benim sekerparem.. ve makinemle ilk fotografim..



Tarif cok farkli degil ama her zaman tam kivaminda oluyor:o)



Malzemeler: 2 yumurta

2,5 su bardagi un

125 gr margarin

1 corba kasigi pudra sekeri

Limon kabugu rendesi

Yarim paket vanilya

1 cay kasigi kabartma tozu

Badem (sevgilim Adanadan gelen kocaman cerez kabindaki butun bademleri ayirdirdigi icin ben de bu sekilde degerlendirdim:))



Surup icin: 2 su bardagi su*

2 su bardagi seker*

1 tatli kasigi limon suyu
* (2,5 bardaga cikarilabilir)



Tadi gayet guzeldi, afiyet oldu bize:))...

6 comments:

  1. Bana verebilirdiniz bademleri...

    ReplyDelete
  2. aaa tabii, geriye kalanlari yemek uzere seni bize bekliyoruz o zaman:))

    ReplyDelete
  3. Fotoğraf makineniz hayırlı olsun. Ben de daha profesyonel bir model almak istiyorum, eski günlerime dönmek için :( Ayrıca şekerparen de nefis olmuş gibi görünüyor, sanırım şerbetsiz hali bu. Ben şu günlerde kendimi terbiye etmeye çalışıyorum. Daha az yiyerek, daha çok hareket ederek. O nedenle şekerpare çok ilgimi çekti :) Sen inceciksin, ye şekerpare. Eline sağlık.

    ReplyDelete
  4. Cok tesekkur ederim Denizcim:) Yaa ben biseyler yazmistim ama bi baktim kaybolmus.. Bu arada o sekerparelerin serbetli hali:( Ama bi gun gecmis hali..Yeni evimdeki bardaklar klasik olmadigindan olcuyu tam ayarlayamamisim ama boyle de guzel oldu:)Ama hepimizin dikkat etmesi, hareket etmesi gerek:))

    ReplyDelete
  5. Çok sevindim. Makineye yani. Nice eğlenceli kareler çekmen dileğiyle.

    ReplyDelete
  6. Cok tesekkurler Tijen. Cok mutluyum:) Gun isiginda guzel kareler yakalamaya calisiyorum surekli..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...