01 November, 2007

-KINA-



Evet sonunda yazabiliyorum, (isyerindeyim ve malesef uzun bi aradan sonra cok fazla is yigilmis bi turlu bloguma girip yazi yazamadim. Evimize ise Turk Telekomun grevinden dolayi henuz internet baglanamadi:( Ben de bu kisa zamanda yavas yavas anlatmaya baslayayim dedim. Kinadan basliyorum anlatmaya cunku dugun ayri bir post konusu.
Sevgilimle ben (artik kocam ama bi turlu dilim alisamadi) dugunde kendi istedigimiz muzikleri calacagimizdan kina olayinin organizasyonunu annemlere biraktik. Bu yuzden de klarinet, darbuka, keman vs den olusan bir grup vardi.Gayet eglenceli ve guzeldi. Halbuki ben hic ciddiye almamistim bu olayi.Adanaya gitmeden 2 gun once Zara'dan buldugum zoraki kirmizi bir elbise almistim.Tabi o atmosferde sac-makyaj vs ile benim o mecburen almis oldugum elbiseyi herkes tek tek sordu, nerden aldin biri mi dikti, cok guzel olmus vs vs? Kina da acik havadaydi, gol kenari ve yuksek bir yer oldugundan o gun hava biraz ruzgarliydi, ama biz surekli oynadigimizdan pek usumedik:) Ben aslinda cok guzel oynayamam ama o gun gelin kontenjanindan yararlandim:) Herkesin gozu uzerimdeydi, e kiyafet falan insanlara guzel gelmistir.. Kucuk kuzenlerim surekli pesimdeydi, ee onlar icin degisik geliyo tabii.Evde birlikte yerlerde yuvarlandiklari, tepindikleri, zipladiklari kuzenleri evleniyo..Onlarla da cok ilgilenmeye calistim, (cocuklar cok sever boyle gelin filan -ben de kucukken cok ozenirdim, o yuzden onlari da eglendirmeye, yanimdan ayirmamaya calistim- )
Hersey geleneklere uygun oldu...Ben tum gece guldum (hatta benim cok geveze arkadasim Onur: tamam anladik evleniyorsun diye bu kadar mutlusun ama insan biraz aglar diye dalga gecip durdu) Sonra kina fasli basladi. Emmo da ben de kina yakmak istemiyorduk aslinda zaten elimizi de acamamiz gerekiyormus, onun annesi benim elime benim annem de onun eline altin koydu oyle actik elimizi (tabii bizim bunlardan hic haberimiz yok biri elini kapa diyor, biri elimi tutuyor...) Yani orda ellerimiz kukla gibiydi... hii bu arada bana bindalli (deniyor sanirim) giydirdiler. Kafamin etrafinda mumlarla donduler. Ben hala cok mutluydum. Ne zaman annemi aglarken gordum, o zaman aglamaya basladim iste:( Napiim dayanamadim... Yani hersey geleneklere gore olmus oldu.


Bu arada ben gece elime kucucuk ici bos bir kalp seklinde kina yaktim, cok guzel oldu. (kendi kinam oldugu icin yakmadan icim rahat etmedi:))
Annem her ne kadar isi ve bi cok konuda yeniliklere cok cabuk adapte olan modern bir insan olsa da bi cok eski adeti de iyi bilir ve kendine uygun olarak uyar da :) Dolayisiyla biz de uymus olduk ama hic de fena olmadi, hersey cok eglenceliydi. Isteyenler kurtlarini da dokmus oldular, dugunde dokemeyecekleri icin. (tabi biz oyle sandik)
Cikista birlikte bi seyler icmeye gittik, sonra kesmedi ve her zamanki gibi gecenin korunde kebap da yedik..
Bol dedikodulu, bol kahkahali ve bol muhabbetli bir geceden sonra uyuyabildik...

P.s. Hala etraftan fotograflari toplamaya calisiyorummmm...
P.s.2 Daha sonra bu posta eklicem fotograf...

7 comments:

  1. ben ekledim sizin 2 fotonuzu bloguma ..bunun gibi milyarlarca daha var :)..çok güzel kınaydı kınada erkek oynarmı ya ben oynadım :) ee ne de olsa emre ve nilüfer evleniyor..bu arada oynamayıda bilmem ama neysssssse :)

    ReplyDelete
  2. Ozii saol:) Ama hani fotolar? Diyorum ki bana da gondersen mail olarak falan:P

    ReplyDelete
  3. Yorumun için çok teşekkürler. Sandviçli anılar paylaşabilmek dileğiyle.

    ReplyDelete
  4. Yorum yazmıştım ama döndü döndü gönderemedi :) Neyse demiştim ki, bizim ne kadar günde çatlayacağımızı mı ölçüyorsun acaba? Benim bir günüm kaldı merakten çatlamak için, süre vermem gerekirse... :)

    ReplyDelete
  5. Bir de hava atmışım :) Dönüp kontrol etmemişim kendime eksi verdim :) Kına gecesi yapmamış birisi olarak gördükçe özeniyorum nerden koydun bu fotografı gene beni üzdün büüüüü :) Şaka şaka, geleneksel giysini, kırmızı ojelerle dengelemişsin. Görebilmeme sevindim. Teşekkürler bizimle paylaştığın için :)

    ReplyDelete
  6. Deniz, bende görebilmene sevindim:) Nasıl da dikkat ettin. Asıl kıyafetim cok daha guzel (bu giysiyi sadece kına yakılırken giydim, kendim pek istemememe ragmen annemleri kıramadım:)) Ama diger fotograflarımı ekleyemedim malesef bloga (biraz açık saçık da.)O yuzden en azından bişeyler ekleyim dedim ve en uygunu bunlar oldu:)

    ReplyDelete
  7. Deniz, bende görebilmene sevindim:) Nasıl da dikkat ettin. Asıl kıyafetim cok daha guzel (bu giysiyi sadece kına yakılırken giydim, kendim pek istemememe ragmen annemleri kıramadım:)) Ama diger fotograflarımı ekleyemedim malesef bloga (biraz açık saçık da.)O yuzden en azından bişeyler ekleyim dedim ve en uygunu bunlar oldu:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...