05 July, 2007

komple sagiriz


Inanamiyorum yaa ayrica benim kulaklarim mi yanlis isitiyor diyorum. Nedir bu sarki yaa. Daha kotusu olabilir mi? Her sarki soyleyen kaset cikarabilir mi? Boyle sarki sozu olur mu? Ve dahasi. Hepsi Burak Kut'un komple tikiyiz adli sarkisini anlatiyor:)Ruhsal misyonu olan 'sanatcinin' bugun sabah gazetesinde olan bir roportajini okudum. Yorumsuz olarak bazi bolumlerinden alinti yapiyorum:

"Yüzde yüz sevgiyle hazırlanmış, çok emek verilmiş bir albüm. Yaklaşık iki buçuk yıllık bir stüdyo aşaması var. Aslında 15 yıllık müzikal kariyerimin en uzun süreli çalışması diyebilirim. Şunu da söyleyebilirim, başından sonuna kadar dinleyebildiğim bir albüm. Ben kendimi dinleyicilerin yerine koymaya çalışırım. Müzik yaparken, aşırı titiz olduğum için beğenmem çok önemli, bu yüzden bu kadar gecikti."
"* Bir anda patlamıştınız...
Evet, evimden çıkamıyordum, kapının önüne insanlar toplanıyordu. Camdan elimi çıkardığım vakit çığlıklar kopuyordu. Bu enteresan bir duyguydu, bu duyguyla yüzleşmek hayli vakit aldı.

* O nasıl bir duyguydu?
Oyun gibi! Cep telefonları henüz yoktu, telesekreterli bir telefonum vardı evde. Sabahları kalktığımda telesekretere düşen mesajlar yüzünden hat alamıyordum. Çuval dolusu mektup geliyordu. Çok enteresan bir duyguydu. Bu yaşadıklarımdan dolayı memnuniyetsizlik duymuyorum, ama psikolojisi tuhaf. Hâlâ gönüllerini, hayatlarını bana endeksleyen insanlar var, hâlâ da buna alışmaya çalışıyorum."

"* Şarkı sözü yazmak için özel bir yönteminiz var mı?
Biraz matematiksel kurgu var işin içinde. Bir de duygularınızı serbest bırakmakla ilgili. Aslında, bilimsel bir tarifi yok. Bazı şarkıların iki senede bittiği de oldu, bir gecede çıktığı da. O boyuta girdiğinizde gelecek bir şey varsa gelir! "
(http://www.sabah.com.tr/gny/haber,832AAD4E501D483398A777C8D6FEDD0B.html) ***

Soyleyin ben mi sagirim???



***surada yazip arkasina bu linki koymayi bir turlu beceremedim:(

4 comments:

  1. hayatımda dinlediğim en ucube şarkı.. dinlerken insanın miğdesi bulanırmı yaa. kahtalı mıçı ibrahim tatlıses hatta özcan deniz dinlerim kulağımı tırmalamaz miğdeme birşey olmaz ama bu şarkı kadar basit bir şarkı duymadım banu alkan nın şarkıları bile yanında the doors kalır..

    ReplyDelete
  2. Komple tikiyiz mi?

    Ben de ne diyor bu diyordum.

    Burak kUT mu o? Ben yeni çıkan zırzoplardan biri zannetmiştim.

    Şarkı mı şimdi bu?

    Dur dur cvp verme :)))

    ReplyDelete
  3. Asli, evet Burak Kut o. Ve insanlar da sarki diye dinliyor:)
    Ozancim sana da o zaman Banu Alkan dan orkideli bi sarkisi vardi ya, onu armagan ediyorum:)

    ReplyDelete
  4. komple tikyz "okunuşu ile yazdım" den çok daha iyidir ya.. çok teşekkür ediyorum banu alkanı severim ama eski türk filmlerindeki hali ile :) bende sana şöle diyorum van tu tri foro diyorum :) allahım şarkılar bu kadarmı gıcık olur yaa..kıyamet geliyor..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...