27 October, 2009

Iphone


Internette gezinirken bu telefonu gordum ama gercek olduguna inanamadim once.. Sonra gercek oldugunu ve hatta su sitede satildigini da gordum.. Guldum:) Firmanin web sitesi ise surasi. Komikmis gercektenn.

26 October, 2009

Salata sosu


Eskiden gelen bir alışkanlıkla hazır çorbalar, hazır soslar, hazır hiç birşey almamaya çalışırım. Benim annecim de çok yoğun çalışır ama bizim evimize hiç hazır bir şey sokmazdı.. Ama şu yukarıda gördüğünüz salata sosu bütün önyargılarımı yıktı beni benden aldı.. Hazır çorbayı filan anlıyordum da bu soslar ilk çıktıgında 'ulan o kadar baharatımız var bi de buna bı para verecez demiştim' ama büyük konuşmuşum.. Bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştıgım bu sostan ko-pa-mı-yo-rum:) Deneyin, beğeneceksiniz:)
P.s. Artık hazır çorba da içiyorum:)

25 October, 2009

Nikah şekeri

Geçtiğimiz hafta 2. evlilik yıldönümümüzü kutladık.. Zaman ne kadar da çabuk geçiyor.. Ben daha evli olduğumuza bile inanamıyorum:) 2 yıl önce düğün hazırlıkları sırasında çok sık yazamıyor ve de fotoğraf ekleyemiyordum.. O yüzden sakladığım son nikah şekerimin fotoğrafına bloguma koyayım dedim..Beyaz klasik tüllü şekerler arasından bi türlü beğenemeyince bu kalpli şekerleri (arada renkli yuvarlak olanlardan da vardı) alıp beyaz ve kırmızı kurdeleler ve üzerinde isimlerimizi yazdıgımız stickerlarla nikah şekeri haline getirdik:) Beyaz bir sepetin içine de güzelce dizip misafirlere dağıttık, herkesin de hoşuna gitmiştii.. Yass'ın yazılarından sonra ben de nikah şekerim için iyiki yapmışım diyebilirim:)

20 October, 2009

En yeni kitaplarimm:)




Iste en son cok ucuza aldigim kitaplar:) En ustteki Pasakli Tanrica'yi Migros'a gittigimde sepette gorup hadi bi bakayim dedim ve 2 gunde sadece yolda bitirdim:) -Evet is yerim evime uzak:P- Ama yine de cok akici ve eglenceli bir kitapti, romantik komedi film tadinda.. Sophie Kinsella nin su Alisveriskolik kitaplarini almayi dusunmemistim bile ama bunu okuduktan sonra ingilizcesi de eglenceli ve kolay olabilir diye Shopaholic and Baby'nin ingilizcesini okumaya calisiyorum su anda. (Ingilizcem super degil ama kitap okuyarak gelistirmeye calisiyorum, bu tip akici ve eglenceli kitaplari ingilizce okumak ise yariyor bence, daha once aldigim agir kitaplara bosa para vermisim, bosa uzulmusum anlamiyorum diye:P)





Bu arada bu kitap cep boy ve 9.90 'a aldim, bence cok iyi oldu cep boy kitaplarin cikmasi, buyuk olcude korsani da onledigini dusunuyorum...



Altta gorunen 2 kitap ise D&R'da devam eden en okunakli kampanya serisinden.. 4 tl tanesi.. Ben bu tip kitaplara hep yapisirim cunku bazen iclerinden cevherler cikabiliyor.. Genelde cok satan kitaplari bu kadar indirmiyorlar.. Sahsen ben ikisini de duymadim daha once ama kapak resimleri ve tanitimlarindan hosuma gittigi icin aldim.. Diger Yarim isimli hakkinda bilgi icin buraya, Son Cinli Sef icin de suraya tiklayabilirsiniz:)

16 October, 2009

Elf alisverisim


Strawberry netten alisveris yapiyorum ve de gayet memnunum, simdiye kadar hicbir sorun yasamadim (yasamadik-is arkadaslarim da) Gecenlerde elf te free shipping gibi bir kampanya vardi ve denemek icin 9 Eylul'de birkac urun siparis ettim.. ve de halen ulasamadi urunlerim bana:( Musteri hizmetleriyle yazismama ragmen de hic ilgili olmadiklarini gordum:( Cok sacma prosedurleri var ve Turkiye icin bir gonderi numarasi bile veremiyorlar ki takip edeyim. Strawberryden bir sey istedigimde ortalama 1 haftada elimde oluyor ve de gelmeden PTTnin sitesinden takip edebiliyorum ama malesef elf'in sistemi cok farkli..


15 Ekim'e kadar bekleyin sonrasinda kendi gonderdigimiz Royal Maile bildirip prosese baslayacagiz dediler.. Du bakali nolacak..

Dolayisiyla, eger urunlerime kavusabilirsem bu benim son alisverisim olacak.. Neyseki deneme olsun diye az bir tutarda alisveris yaptim diye uzerine soguk su icilecek.. Kimseye de tavsiye edilmeyecek:))

Divane Asik Gibi


Fikir atolyesi yazmis inanilmaz begendim.. Izlemediyseniz siz de suraya bi bakin bence:)

15 October, 2009

Bir belge macerasi


Sinav dolayisiyla toparlamam gereken birkac belge vardi, bunlardan birisi de malesef Adli sicil kaydi idi.. Sirf bu belge icin 3 gun belirli saatlerde is yerinden izin almak mecburiyetinde kaldim.. Ilk gidisimde saat 15.45'te adliyede olabilidim. Saat 16.00'da kapaniyor ve 15 dakika gise onunde beklememe ragmen sistem calismadigindan dolayi saat 4'te cat diye kapadilar giseyi.. tamam sakin ol Nilufer olur boyle dedim ve baska bir gun sabah ise gec gelecektim ve 8.50 de orada oldum nasil olsa sabahin korunde kimse olmaz dedim, ama benim gibi dusunen en az 100 kisi daha oradaydi ve de 10 dakika sira bekledikten sonra vazgectim ve ise geri donmek zorunda kaldim..


En sonunda dun sabah gidip 1 saat bekleyerek alabildim sicil kaydini. Tabi burnumdan ve kulaklarimdan dumanlar fiskirarak:( Bu kadar basit bir belge neden internetten alinamiyor gercekten cok merak ettim. Tabi herkes internetten alamaz belki ama en azindan alamayanlar o siralarda daha az kuyruk olusturur. Acaba sebebi 5 TL olan katki parasi mi, ama onun da kolayi var, kredi karti numarasi veya havale yapilarak o da odenebilir... Keske birileri bu gorusumu dikkate alsa da, ne ise yaradigi belli olmayan e-devlet olayina biraz anlam kazandirsalar:))

12 October, 2009

Çok çalışmam lazımm


Kasım'da gireceğim ve gelecek iş hayatımla alakalı etkili olabilecek bir sınava hazırlanıyorum. Ama ders çalışmayı unutmuşum ben:( İnternete pek giremiyorum, blogları pek okuyamıyorum. Yazılacak yazılarım var.. Daha planlı olmam lazımm!!!

06 October, 2009

Footprints







Aslında bugün birkaç birşey yazmak istiyordum ama tüm gün devlet dairelerinde sürünüp çalışmayan sistemlerin çalışmasını bekleyip, saçlarımı yolduğum için ruh halim hiç elvermedi.. Ben de geçen hafta gittiğim Yapıların Ayak İzleri isimli sergiden fotograflar koyayım dedim..



Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri'de ziyaret edebilirsiniz:)

03 October, 2009

Bienal Deneyimim



Gecen hafta ilk kez Bienal'e gittim.. Bakalım bu bienal ne menem bir şeymiş dedim.. Daha doğrusu hem kardeşime eşlik etmek hem de merakımı gidermek istedim. İlginç bir deneyimdi gerçekten, başka da bir kelime bulamıyorum. Fotograf sergileri hoşuma gitti, bazı çalışmaları sevdim ama Noni'nin de anlattıgı gibi ben de pek bir şey anlayamadım bazı çalışmalardan.. Gezenlerin de neler anladığını merak ettim doğrusu.. Benim kardeşim de güzel sanatlar mezunu ve daha önceki bienallere göre o da biraz sıkıldı, eh dedim tek sorun bende değil o zaman.. Belki seneye tekrar gidersem bir şeyler anlayabilirim:P



Bu arada kendi fotoğraflarımı çekerken biraz utandım ama ne yapayım bazı yerlerde arka fon o kadar güzeldi ki dayanamadım:)





Bu fotograftakileri çok sevdim mesela, içki masasına oturup sohbet edesim geldi:)


Üstteki fotografta da benim en sevdiğim ve en fazla vakit geçirdiğim çalışma olan Wafa Hourani'nin Kalendiye 2087 isimli enstalasyonu.. Yani kısaca mülteci kampının gelecekteki hali.. Oradaki maketleri çokça inceledim. Hoşuma da gitti.. (bir yerinde canlı Japon balıkları bile vardı)


Bienal'in başlığı ' İnsan Neyle Yaşar?' dünyanın her yerinde birbirlerine bağlanıp aynı ağlar içerisinde örüldükçe ayırt edilemeyecek derecede benzer hale gelen iki ana konuyu, siyaset ve ekonomiyi akla getiriyormuş.... Ki benim aklıma pek gelmedii.. Ama ne yaptım kitapçık satın aldım, ve okudukça daha çok şey anlayabileceğimi düşünüyorum:))




Antrepo çıkışında Tütün Depo'suna gitmeye benim yüreğim elvermedi, o gün için sanata fazlasıyla doymuştum ve midemde zil çalıyordu.. Ancak aldığımız biletle 3 mekanı da (aynı gün olmak zorunda değil) gezebiliriz.. Belki daha sonra kitapçığı da okuyup diğerlerini de görürüm..

01 October, 2009

Pembe Peluş'tan Hediye var

Makyaj malzemelerini çok severim, genelde de her gün mutlaka makyaj yaparım. Ancak bu konuda çok profesyonel değilim, kendi çapımda denemeler işte.Benim sevgim boya kalemlerini, fosforlu kalemleri, renkli post-itleri sevmek gibi:P Her gün takip ettiğim makyaj bloglarından da oldukça çok şey öğreniyorum.. Pembe Peluş da yazılarını çok samimi buldugum ve severek okudugum bir makyaj blogu. Kendisinin hediyeleri olacakmış. Katılmak isterseniz buraya tıklayın:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...