17 August, 2008

Yenisayfa


Son yıllarda kitaplarımı internetten almayı tercih ediyorum. Aslında alışveriş konusunda genel olarak tutucuyumdur. İlle karşımda bi muhatap beklerim. Mesela internetten bir çok şey almama ragmen hiç elektronik eşya almadım, çünkü güvenemem.. Bozuk çıkarsa ben stresimi e-mail göndererek mi atacagım!! Kitap için alışveriş yaptıgım site de yenisayfa.com idi. Ancak son zamanlarda yaşadıgım olumsuzluklar siteyi değiştirmem gerektiği sinyali verdi. Birkaç kitap siparişi veriyorsunuz ancak bu kitaplardan bazıları bulunamıyor ve size haber verilmeden bulunan 1 ya da 2 tanesi gönderiliyor ve siz kargo parasını da ödemek zorunda kalıyorsunuz. Ben o kadar bekleyecegime ve tek kitap için kargo ödeyecegime gider kitapçıdan alırım diyorsunuz. Ya da diyelim ki kitaplardan bazılarını hediye paketi yaptıracaksınız, önünüze birkaç seçenek çıkıyor hediye kaplarından hangisini seçersiniz diye?, sizde uygun birini seçiyorsunuz ancak gelen hediye paketinin onunla alakası olmamakla birlikte 80li yıllardan kalmış (gazete sayfasının bir adım önünde) siyah saçma sapan bir kapla geliyor.. E bunların üzerine siteye şikayet yazıyorsunuz ama o da ciddiye alınmıyor işte bu sebeplerden kitap alışverişimi başka sitelerden yapmaya karar verdim.

İdeefixe'den ilk siparişimi verdim, bi deneyecegim.. Sizin tavsiye edebileceginiz siteler var mı:))

12 comments:

  1. Merhaba..
    Tercihini kesinlikle en doğrusundan yana kullanmışsın.İdefixe benimde ilk kez alışveriş yaptığım,fakat zamanında ürünü teslim alabildiğim çok güzel bir kuruluş.umarım yanılmazsın.yanılmam:)

    sevgi dolu günler..
    Saygılarımla,
    Pınar iLHAN.

    ReplyDelete
  2. Buradan tecrübeli bir kitap alışverişçisinin yazısını okuyabilirsin :) Birçok elektronik eşyayı ve çeşitli ürünleri internetten almış bir adamın eşi olarak, düzgün firmalardan her türlü ürünü alabileceğini söylemek isterim. Adını duyurup para kazanan bazıları, seninle sonradan ilgilenmese de, internetten sipariş çoğu zaman daha ekonomik oluyor. Kitap konusunda yaşadıkların hoş olmamış. Bizi de uyardığın için teşekkürler.

    ReplyDelete
  3. Pnarnet, tesekkur ederim umarim ben de memnun kalirim. Gerci sitenin duzeninden bile yenisayfaya gore cok daha teknolojik ve guncel oldugu belli, bakalim artik:)

    Denizcim cok saol, hemen okudum yaziyi ve aklima 4-5 yil once 1 kere dhmarmadan alisveris yaptigim ve memnun kaldigim geldi, hemen o sitedeki bilgilerimi de guncelledim:) Internet alisverisini bende cok seviyorum. Belki yakinda elektronik icin de bakarim:)

    ReplyDelete
  4. Anonymous4:52 AM

    Yıllardır idefix den alıyorum.Hiç sorun yaşamadım.1 senedir D&R internet sitesinden alıyorum. fiyatlar idefix den daha ucuz olduğu için.nil

    ReplyDelete
  5. internet iyi hoş ucuzda alışveriş yapmanın keyfine biraz limon sıkmakta..gezeceksin bakacaksın dokunacaksın en önemlisi..(elektronik eşya da olsa)) :) sonra onu evine kadar taşıyacaksın evin kapısına gelmeden kuytu biryerde açmaya başlicaksın :) yada torbanın içine durmadan bakacaksın..bu gizemlerden mahsun bırakıyor internet alışverişi..bende bilgisayar parçası almıştım ucuzdu.. ama hemen gidip alim istedim beklemeyim istedim di .. :)

    ReplyDelete
  6. Bi de eskisayfa.com u dene bence..Onlar daha eski ve daha tecrübeli...Daha iyi yapıyorlar bu işi...Hatta istediğin yeni trend kitapları eski saman kağıda basıp,içine de eski kitap böcekleri serpiştiriyorlar sırf sana nostalji yaşatsınlar diye...Eee,ne de olsa tecrübe...

    ReplyDelete
  7. Nil, tesekkurler onerin icin, D&R hic aklima gelmemisti:)


    Ozan aslinda sana %100 katiliyorum, yeni aldigim bir seye bakma, kurcalama, biran once eve gidip acma istegi bende de var:)Ben de geziyorum kitapcilarda bu ozlemimi gideriyorum. Begendigim kitaplari not alip internetten siparis veriyorum, daha az odeme pahasini da o ozlemimi erteliyorum iste bu kadar:)

    Bedbird, sen teksaslarini oradan mi istiyorsun:)

    ReplyDelete
  8. tavsiye edebilcegim bir sürü site var - mesela ben fotograflarimi internet üzerinden yaptiriyorum ve eve kadar geliyor, cok memnunum ama bunuda bir alman sirketi yapiyor...yani iletisim acisindan avantajsiz benim dedigim yani...off yine karmakarisik oldu...

    durum su:
    evet tavsiye etmesine ederim ama etsem dilinde zorluk cekersin :(

    kötü oldu dimi...off batirdim ortaligi! :(

    ReplyDelete
  9. Anonymous11:32 PM

    merhaba, hosgeldim :) bilgilendirmen cok iyi olmus, ben de gecen hafta internetten bir t-shirt aldim (ilk defa), cocuk bedeni cikti :) (ama üstünde öyle yazmiyor) sikayet maili attik ama cevap bile gelmedi, ideefixein iyi oldugunu ben de duymustum! iyi alisverisler :)

    ReplyDelete
  10. Ayci aycii, dondun mu seen:) Hem tatilden dondun hem de hava mi atiyosuuunn:) Neyse bak hirs yapip Almanca ogrenip o sitelerden alisveris yapicam ilerdee:)

    ReplyDelete
  11. www.tulumba.com.tr

    Bence bu siteyide denemelisin..

    ReplyDelete
  12. Ahmet, tesekkur ederim onerin icin, bi goz aticam:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...