27 May, 2008

Yeni yazı




Aklıma sürekli bir şeyler geliyor yazmak üzere. Ama döndük ya işte başladı koşuşturma-telaş..Bir günün nasıl geçtigini bile anlamıyorum burada. Oysa Adana'da günler o kadar uzundu ki.. İstedigim her yere gitme, herkesle görüşme fırsatı buldum..

Arkadaşlarımı çok özlemiştim. Tam doyamadım tabi ama görüştük vır vır vır kaldıgımız yerden devam ettik konuşmalara. Zaten Adanadaki arkadaşlarımda (dostlarımda) en sevdigim şey bu. Araya ne kadar zaman girse, ne kadar farklı ortamlarda vakit geçirilse de görüştügümüzde sanki dün görüşmüşüz gibi devam edebiliyoruz. Neden sen beni aramadın, ben daha çok aradım vs vs gibi sitemlerde asla bulunmadan.. O yüzden her gittigimde (her görüştügümüzde) böyle insanları tanıdıgım için birkez daha şükrediyorum:)






Tabi gitmişken bol bol yemek de yedik. Kebabı saymıyorum bile artık.. Ama midem dolu olmasına ragmen Adnan Menderes Bulvarına gidip sıkma yemeden duramadım.... Söylemeye utanıyorum ama onun üzerine de şırdan yedim.. (evet biliyorum çok pisboğazım) Yanda sıkmacıda çektiğim fotograf var. (bir dahaki gidişimde ona da götürmeye söz verdim:) Ama şırdan fotografını buraya koyup göz zevkinizi bozmak istemiyorum.





Neyse efendime söyleyiim, ben öyle özlemişim ki havasını sokaklarını insanlarını. Tüm sokaklara girdim çıktım.. Gülerek baktım etrafa.. İnsan kaybedince anlıyor tabi bazı şeylerin kıymetini...

19 Mayıs törenini izlemek için stadyuma bile gittim. (Benim minik kuzenlerim buyudu de gösteri yaptılar:) Ama malesef 20 yıl önceki törenlerle hiç bir farkı yoktu törenlerin. Hala aynı şiirler okunup aynı konuşmalar yapılıyor. Sesi zor duyulan bir mikrofondan anlaşılmayan bir gürültü duyuluyor. Tek farkı akşam 7 de başlamasıydı. Biz yanardık sabah öğlen güneşinde. En azından bu mantıklı bir karar olmuş. Onun dışında ülkemizdeki herşey gibi kutlamalarımızda da bir ilerleme olmamış..
Adanaspor da 1. lige çıktı. Uzanların batırdıgı takımın tekrar hayata geri dönmesine sevindim:) Hatta Adanaspor store açılmış, alışveriş bile yaptım..




Son olarak da gitmeyi en sevdigim mekanlardan biri var. Yine en eglenceli dakikalarımıza ortak oldu U.p.town.. Oradan bir fotograf ekleyerek noktalıyorum yazımı..







P.s. Acilen aldıgım kilolarımı geri vermem lazım:)

6 comments:

  1. Yaptıklarını okurken birbaktım benimde yüzümde gülümseme var:)İyiki gitmişsin,iyiki yemişsin,iyiki dolassmıssın bak o gülümseme bana bile geçti:)

    ReplyDelete
  2. Yaa diyorum ya çook zaman oldu gitmeyeli diye uptown neresi onu bile bilmiyorum. Valla şu yaz geçsin sonbaharda gideceğim adanaya ne var ne yok bir koloçan edeceğim. Şırdanı da severim ama dün akşam yazını okurken sıkma kelimesinde kala kaldım. Tam anlamıyla burnumda tüttü. O konuda ne yapacağım bilmiyorum derken aklıma geldi. Şimdi gidip marketlerde satılan köselemsi, kayışımsı yapılı, kauçuk tadındaki yufkadan kalın, bazlamadan ince vakumlu poşette satılan şeylerden alıp, iç hazırlayıp sarıp yiyeceğim. Aynı tadı değil ama şekili tuttururum herhalde. Baksen rejimimi ne için bozuyorum. Yok yok benim gitmem lazım oralara...

    ReplyDelete
  3. Adana güzel bir şehir:)

    ReplyDelete
  4. canimmm cektiiii....canim cektiii...karnim aciktii...tatil istiyorumm tatilll!

    ReplyDelete
  5. Nino, sevindim. Ben de gulucuk saciyorum gercekten:)

    Ilkay, gitmeden once mutlaka haberleselim sana onerecegim yerler var:) Skma icin ise, benim de dayanamadigim yiyeceklerden biri.Marketten aldigin ekmekle nasil oldu bilmiyorum ama ben bi gun hamurunu yapip teflonda pisirerek denemeyi dusunuyorum:)

    Ozan, bence de:P

    Aycii, en kisa zamanda bi tatil yap, yariyor valla..

    ReplyDelete
  6. Nino, sevindim. Ben de gulucuk saciyorum gercekten:)

    Ilkay, gitmeden once mutlaka haberleselim sana onerecegim yerler var:) Skma icin ise, benim de dayanamadigim yiyeceklerden biri.Marketten aldigin ekmekle nasil oldu bilmiyorum ama ben bi gun hamurunu yapip teflonda pisirerek denemeyi dusunuyorum:)

    Ozan, bence de:P

    Aycii, en kisa zamanda bi tatil yap, yariyor valla..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...