17 July, 2007

Zinnur



Cumartesi gunu Pangaltinda yururken zamanim da vardi ve sevdigim bir kitapciya girdim (sanirim ismi Nostalji). Genelde kitaplarimi internetten aliyorum ama bazen kitapci gezmek de istiyor canim. Oyle ne aradigimi bilmeden raflara bakiyordum o zaman buldum bi kitabi. Aslinda her zaman yanimdaki not defterinde istedigim kitaplar listesini tasirim ama o gun bakarak bir kitap secmek istedim ama hayal kirikligina ugradim. Yandaki kitabi aldim. Arkasini okudum, baktim akici da bir kitaba benziyor, dedim bu sicak havada otobuslerde oyle agir kitap okunmaz ve aldim. Arkasinda "Zinnur, ne sadece bir kadın romanı, ne sadece bir gerilim,korku romanı... Yepyeni bir şey... Kadın gerilim gibi...”Habercinin yolculuğu; “hayatın sırları”nı insan ilişkilerinin “manşet” aralarında çözmeye doğru çıktığı bir yolculuksa... Ve o haberci kadınsa... Kadına dair sırların çözümünde yolculuğun (ya da bilmecelerin) sonu gelmiş demektir... Türkiye'de televizyon haberciliğinin 'sessiz' kahramanlarından Ayhan Bölükbaşı'nın romanı, iki kadın, hayatın labirentlerinde gizemli bir yolculuğa çıkarıyor... " yaziliydi.

Bu sabah ise gelirken bitirdim kitabi ama akici olsa da cok anlamsiz geldi bi cok sey. Birbirinden ayrik bir suru olay. Bekliyorum ki sonunda kadini bu kadar delirten her sey acikliga kavusacak. Sonra bi baktim sonu gelmis. Tamam beklemedigimiz bi seyler oluyor ama kitabin sonuna kadar ayrintisi verilen bi suru detay kordugum oluyor, hic bir alaka kuramadan bitiyor kitap. Hic bekledigim gibi degildi malesef. Tavsiye etmem. Siz bilirsiniz yada:))

4 comments:

  1. kitapçıları gezip de raflara uzanıp "hımmm, bunu okuyabilirim" demek...ne k adar keyifli değil mi :)

    ReplyDelete
  2. şimdiye dek hep önerilen kitaplarla karşılaşmıştım. bu durum çok merak uyandırdı bende :) demek ki reklamın iyisi kötüsü olmazmış gerçekten de :)) ama sana güveniyorum.

    ReplyDelete
  3. Aaa saol Denizcim aslında belki sende okuduktan sonra karar vermelisin, sonucta emek verilmis bir kitap hakkinda kotu seyler yazmak bana gore degil ama. Cok hevesle baslayip hayal kirikligina ugrayinca biranda bloguma da yaziverdim:)Yakin zamanda guzel kitaplari da paylasirim. Tesekkurler yorumun icin:)

    ReplyDelete
  4. Song, sen de bana oner kitapcilarda bulduklarindan:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...