22 July, 2007

yeter artik


Bu insanlar nasil akillanacak? Kendilerinden caldiklarini, secim zamaninda 2 paket komur, un vs olarak 'yardim' olarak verenlere ne zaman kanmayacak? Merak ediyorum. Soylenecek hic bisey yok. Ulkedeki insanlarin yarisi bunlara oy veriyorsa, biz de bu sekilde yonetilmeyi hakediyoruz demektir. Ben sadece 'oy vermeyenleri, ve de %0,50 lik, 2 lik 3 luk partilere oy verenleri kiniyorum.


Hasan Pulur'u cok severim, yazilarinin altina kendi imzami atabilirim. Asagidaki yazisi da ilerde bu secimleri hatirlayinca aklimda kalmasini istedigim bir yazi, o yuzden blogumda olmasini da istedim:)


Yüzde 50'ye
saygılarla...
BRAVO aziz milletime, Aferin yüce milletimize, Şükranlarımızla birlikte takdirlerimizle... Tabii hepsine değil, bir bölümüne...

Demek onların laiklikten yana bir korkuları yokmuş, zaten destekledikleri AKP Genel Başkanı Erdoğan, bir tarihte

"Laiklik elden gidecekmiş diyorlar, eeee millet isterse gider!" dememiş miydi?

İşte o gün, bugündür...

Güle güle laiklik!Millet daha ne desin!

***

Oh çok şükür, bundan sonra "türban" diye bir sorunumuz kalmaz, herkes başını örter, gider okula, fakülteye, mahkemeye, daireye...

Çankaya'ya türbanlı "first lady" çıkamazmış.

Niye o!Millet, laikliğe güle güle dedikten sonra, Çankaya'nın örtüsü, türbanı mı kalırmış?..

Bırakın başörtüsünü, türbanlı meselesini...

Siz "Şeyini şey ettiğimin şeyi!" diyen Meclis Başkanı'na bugüne kadar katlanmadınız mı?

Bundan sonra da katlanıverin ne olacak?

Daha nelere katlanacaksınız, hele bekleyin!

***

BU yazının hiçbir cümlesinde, istihza, ironi yoktur.

Bu gidiş, bugüne kadar eleştirdiğimiz ya da eleştirilen sorunların, sandığımız kadar seçmenin nezdinde itibarı olmadığının delilidir.

Hele öyle "gemiymiş, gemicikmiş" gibi safsataların kimsenin aklını karıştırmadığı, onların "teşehhüt miktarı" kadar düşünülmediği ortadadır.

Hele hele "Al ananı git!" lafı kimsenin kılına bile dokunmaz.

***

EĞER bir ülkenin yarısı böyle düşünüyorsa "Cumhuriyetin elden" gittiği ya da gideceği endişesini asla paylaşmıyorsa, geriye kalanlara seyretmek düşer.

***

AMA unutulmamalıdır ki, bu memlekette böyle düşünmeyenler de vardır.

Bugün yüzde elliyi alanlar, geri kalanın da bu ülkenin insanı, vatandaşı, yurttaşı olduğunu bileceklerdir.

Bilmezlerse ne olur?

Demokratik hukuk devleti olmaz.

***

ÇOK mu önemli?

Onda da haklısınız, "laiklik" elden giderse...

Hani geçenlerde yazdık.

Burdur-Isparta maçında, Burdur maçın başında ilk golü atınca

Ispartalılar başlamışlar bağırmaya:

"Biz bu golü saymeyoz!

"Burdurlular da karşılık vermiş:"Sayceniz, sayceniz, sayceniz!"

Biz yüzde elliyi sayacağız, onlar da küsuratı...

***

HAAA az kaldı unutuyorduk, yeminli Deniz Baykal muhalifleri, sizden ne haber?Deniz Baykal var diye oy vermediniz, hayırlı olsun!


7 comments:

  1. Aslinda hep siyaset yapmaliyiz, heryerde,mumkun olan veya olmayan her an,herkesi yanlislari gormeye ikna edene kadar...Gercekten susmamaliyiz gercekten...

    ReplyDelete
  2. Vallahi ben muhalifim, kendisi ardından gelecek birilerine imkan tanımamış, başlarını eze eze, üstlerine basa basa bu günlere gelmiştir. Muhalifim, ancak oyumu da verdim. Bununla beraber, Baykal muhalifi ve gençlik dönemlerinden buyana Halk Partili olan kocaman kocaman insanlar, biz kızdık MHP'ye vereceğiz oyumuzu, demişlerdir. Baykal, belki diğer partilerden oy tırtıklarken, kendi tabanından pek de azımsanmayacak bir oyu MHP'ye göndermiştir. Gariptir, ama gerçektir. Başka bir yerde de yazdım, 1919 dogumlu anneannem bile sandıga gidip oyunu kullanmıştır. Tatiline devam eden kimseyi tanımıyorum ben kendi çevremden. Komşularım bile döndü. Sanırım CHP'nin seçim bölgelerine tatil yorelerinden kaldırttığı gemi ve otobuslere binenler, inince AKP'ye oy attılar. Zira otobusün hizmetinden memnun kalmamış olabilirler.

    ReplyDelete
  3. Deniz kesinlikle katiliyorum sana, bence artik partinin icinde bile demokrasi kalmamis ki kimse sesini cikarip Baykal'a bir sey diyemiyor.Ama bu secimler icin bende verdim oyumu.Cunku onemliydi.Ama dedigin gibi bende cok merak ediyorum, tanidigim hic kimse vermedi AKPye, nasil bu kadar oy aldilar? Ya da neden insanlar AKPye oy verdiklerini sakliyor??

    ReplyDelete
  4. "Ben sadece 'oy vermeyenleri, ve de %0,50 lik, 2 lik 3 luk partilere oy verenleri kiniyorum."
    insanin demokratik haklarindan en buyugu istedigi partiye oy vermesidir. bunun icin kimseyi kinamamalisiniz bence.
    hele sirf istediginiz parti iktidara gelmedi diye de oy vermeyenleri kinamak da pek hos degil acikcasi.

    ReplyDelete
  5. Ilker, acikcasi benim istedigim parti degil dusundugun parti. Ama boyle bir secimde, bi cok kisinin memnun olmadigi bir sonuc ciktiysa ortaya, olanlardan sikayet etmemek lazim. Ya da bastan ona gore dusunup hareket etmek lazim. Belki kinamak bana dusmez ama secimden sonraki ilk yazim oldugundan biraz agir olmus olabilir;)

    ReplyDelete
  6. yok yok , cok sinirlenmissin sen : )

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...